Stevige bloemkoolsoep: Een heerlijk volle soep voor mensen met stevige trek en behoefte aan wat warmte.
De soep die je niet in de winkel kunt kopen
Laat zien dat je een hobbykok bent. Dan maak je gerechten die een ander niet eet. Je zet iets origineels op tafel. Het imago van een hobbykok is dat die uren in de keuken staat, maar met dit makkelijke recept voor stevige bloemkoolsoep zie je dat dat echt niet altijd zo is. Kies vooral goede ingrediënten en in een half uur tijd heb je een heerlijke kom comfortfood op tafel staan. Het applaus voor een hobbykok mag je natuurlijk wel in ontvangst nemen. Jij serveert namelijk een soep die de “niet kokende’ gasten nog niet eerder gegeten hebben.
Puur bloemkool als basis; dit is groentesoep 2.0
De basis van de meeste soepen is water. Voor deze soep gebruik je natuurlijk ook water, maar bloemkool is hier echt de basis. Dit is een heerlijke, volle maaltijdsoep die je een beetje kunt vergelijken met een erwtensoep. In kleine porties en aangekleed met uitgebakken spekjes, geraspte kaas of croutons kan deze soep ook heel goed als voorgerecht geserveerd worden. Vind je de stevige bloemkoolsoep te dik? Dan kun je deze altijd verdunnen met bouillon tot de door jou gewenste dikte.
Stevige bloemkoolsoep binden met kruimige aardappels
De aardappels in de stevige bloemkoolsoep zorgen voor de binding, de smaak en de voedzaamheid van de maaltijdsoep. Welke aardappels je neemt, is erg belangrijk. Dit moeten kruimige aardappels zijn. Neem je vastkokende aardappels dan krijg je geen mooie gladde soep. De vastkokende aardappels leveren niet de juiste structuur op omdat je ze niet mooi zacht kan koken en dus niet goed kan pureren.
Kruimige aardappelen; Doré, Eigenheimer, Irene
Kruimige aardappelen, wat zijn hun eigenschappen, waar gebruik je ze voor en wat zijn de gangbaarste soorten kruimige aardappels.
Echt lekkere bloemkool
In dit echt makkelijke recept ga jij met vijf ingrediënten een stevige bloemkoolsoep maken. Gebruik dan vooral de juiste ingrediënten. Voor een recept als dit zijn het niet jouw kookkunsten die het verschil maken, maar de kwaliteit van de ingrediënten. Dat geldt, zoals je hierboven al las, voor de aardappels, maar dat geldt zeker ook voor de bloemkool. Als je de bloemkoolsoep van een Franse bloemkool maakt, heb je straks een teleurstellende soep op tafel staan. Maak de stevige bloemkoolsoep dan ook alleen als je aan een Hollandse bloemkool kunt komen.
Bloemkoolsoep; dit zijn de lekkerste varianten
Eén groente, meerdere soepen en nog meer smaken, van lekker licht tot een goed vullende bloemkoolsoep, ze zijn allemaal even lekker.
Stevige bloemkoolsoep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 1/2 liter bouillon naar keuze
- 125 cl kookroom
- zout en peper
- 3 takjes verse tijm
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je stevige bloemkoolsoep:
Snijd de bloemkool in roosjes en was de bloemkoolroosjes.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Breng de bouillon met de blaadjes van 2 takjes tijm aan de kook
Voeg de aardappel en de bloemkool toe en kook gaar.
Haal er, net voor de bloemkool gaar is, een paar bloemkoolroosjes uit. Je gebruikt ze straks voor decoratie.
Pureer de soep helemaal fijn en voeg er de kookroom aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de roosjes even mee in de soep.
Serveer de stevige bloemkoolsoep goed heet en decoreer met wat blaadjes verse tijm.
Tafel lekker !!