Verse Tomaten-paprikasoep – In een mum van tijd kan jij ook deze heerlijke gezonde soep op tafel zetten. Serveer de verse tomaten-paprikasoep als lunch, als voorafje of als amuse. De bereidingswijze is echt supersimpel en dit is zo’n soepje dat na de eerste keer proeven veel vaker op tafel komt. Iedere keer als je deze soep maakt word je blij van de kleuren in de pan en bedenk je je hoe bijzonder het is dat je van tomaten en 2 paprika’s zo’n fantastische soep maakt.
Niet van een verspakket
Tegenwoordig zie je overal verspakketten. Jij bent druk met werken, hebt geen tijd om na te denken over hoe je voor jezelf gaat zorgen vanavond en daar wordt gretig gebruik van gemaakt door het aanbieden van verspakketten. Maar als je weer gewoon zelf gaat koken ben je over het geheel voordeliger uit en hoef je dus ook minder te werken. Het resultaat is dat je vanavond wel goed voor jezelf zorgt en ook nog eens heel lekker eet. Wij zijn zeker geen tegenstander van de verspakketten, maar als je een beetje leert koken heb je ze echt niet nodig en eet je wat jijzelf lekker vindt en niet wat een ander voor je bedacht heeft. Deze tomaten-paprikasoep is daar een uitstekend voorbeeld van. Als je aan het begin v.d. week een verse lasagne maakt kun je met de restjes tomaten en paprika’s aan het einde van de week deze soep maken. Geen restjes, geen plastic en karton van verspakketten, maar wel echt heel lekker eten.
Genieten met een goed stuk brood en…
Bij zo’n fluweelzachte soep hoort een goed stuk brood. Daarmee bedoelen we niet de afbakstokbroodjes uit de supermarkt, maar een goed, knapperig en geurend brood. Serveer de soep bijvoorbeeld met een geurige focaccia of met vers gebakken knoflookbroodjes. Eet je met meerdere mensen? Probeer dan eens een hartig breekbrood naast deze tomaten-paprikasoep. Wil je dat brood liever niet zelf bakken? Ga dan naar een goede bakker en haal goed en knapperig stokbrood en maak er dan wel zelf even kruidenboter bij.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Verse Tomaten-paprikasoep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kilo tomaten
- 2 grote paprika´s (geel of rood)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 liter kippenbouillon
- 1 theelepel gedroogde dille
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de tomaten-paprikasoep:
Was de tomaten. Maak de paprika´s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij ze in grove stukken. Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken.
Verhit de olie in een pan. Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten. Snij de tomaten in vieren en bak ze ± 2 minuten mee. Doe de paprika´s erbij en bak ze ook even mee. Giet er zoveel kippenbouillon op dat de groenten net onder staan en breng de soep aan de kook. Laat ± 10 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met de kruiden. Voeg vlak voor het opdienen de bieslook toe aan de tomaten-paprikasoep.
Tafel lekker !!
lekkere soep,
groeten jef
Erg lekker en niet moeilijk om te maken! bedankt voor ’t recept!
Ik heb je recept nu diverse keren gemaakt, en de hele familie smult, moet zelfs invriezen hahaha, dus een SUCCES!!!
Ik ga vandaag de soep maken maar vervang de kippenbouillion voor groentebouillion ivm vegetarisch eten.
heerlijk deze soep ….wij zijn echte soepliefhebbers ……ik ga beslist nog meer soeprecepten van jullie uitproberen ….gr yvonne
Verse soep is wat anders als soep uit een pak Yvonne. Thx voor de feedback!