Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse Tomaten paprikasoep

Wie deze soep eenmaal gemaakt heeft kiest nooit meer voor kant-en-klaar soepen. Deze verse tomaten paprikasoep is fluweelachtig van smaak. Een aanrader!

6 8.658

Verse Tomaten paprikasoep – In een mum van tijd kan jij ook deze heerlijke gezonde soep op tafel zetten. Serveer de verse tomaten paprikasoep als lunch, als voorafje of als amuse. De bereidingswijze is echt super simpel en dit is zo’n soepje dat na de eerste keer proeven veel vaker op tafel komt. Iedere keer als ik deze soep maak wordt ik blij van de kleuren in de pan en bedenk ik me hoe bijzonder het is dat je van 2 tomaten en 2 paprika’s zo’n fantastische soep maakt.

Genieten met een goed stuk brood en…

Bij zo’n fluweelzachte soep hoort een goed stuk brood. Daarmee bedoelen we niet de afbakstokbroodjes uit de supermarkt, maar een goed, knapperig en geurend brood. Serveer de soep bijvoorbeeld met een geurige focaccia of met vers gebakken knoflookbroodjes. Eet je met meerdere mensen? Probeer dan eens een hartig breekbrood naast deze tomaten paprikasoep. Wil je dat brood liever niet zelf bakken? Ga dan naar een goede bakker en haal goed en knapperig stokbrood en maak er zelf dan even kruidenboter bij.


Verse Tomaten paprikasoep

Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 tot 6 personen

  • 2 tomaten
  • 2 grote paprika´s (geel of rood)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

Zo maak je de tomaten paprikasoep:

Was de tomaten. Maak de paprika´s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij ze in grove stukken. Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken.

Verhit de olie in een pan. Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten. Snij de tomaten in vieren en bak ze ± 2 minuten mee. Doe de paprika´s erbij en bak ze ook even mee. Giet er zoveel water op dat de groenten net onder staan. Doe de bouillon tabletten erbij en breng de soep aan de kook. Laat ± 10 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met de kruiden. Voeg vlak voor het opdienen de bieslook toe aan de tomaten paprikasoep.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 Reacties
  1. pussydestroyer_69 zegt

    lekkere soep,
    groeten jef

  2. Tomaatje zegt

    Erg lekker en niet moeilijk om te maken! bedankt voor ‘t recept!

  3. Nancy zegt

    Ik heb je recept nu diverse keren gemaakt, en de hele familie smult, moet zelfs invriezen hahaha, dus een SUCCES!!!

  4. Heidy zegt

    Ik ga vandaag de soep maken maar vervang de kippenbouillion voor groentebouillion ivm vegetarisch eten.

  5. yvonne hermans zegt

    heerlijk deze soep ….wij zijn echte soepliefhebbers ……ik ga beslist nog meer soeprecepten van jullie uitproberen ….gr yvonne

    1. Lekker Tafelen zegt

      Verse soep is wat anders als soep uit een pak Yvonne. Thx voor de feedback!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More