Tomatensoep met zoete aardappel – De populairste soep is toch wel de tomatensoep. Iedereen houdt van een lekkere kom verse tomatensoep. Zet 2 pannen soep naast elkaar. Een tomatensoep en een andere willekeurige soep. De tomatensoep gaat als eerste op. Met dit recept ga je een heerlijke, verse tomatensoep met zoete aardappel maken.
Lekker van de markt
Als je in de zomermaanden op de markt loopt zie je overal heerlijke tomaten liggen. Juist die (vaak voordelige) tomaten zijn heel geschikt voor een lekkere pan verse tomatensoep. Als je dan toch bij die groentekraam staat kun je ook direct een zoete aardappel meepakken. De toevoeging van zoete aardappel geeft de verse tomatensoep een lichte binding en het vlakt het zure van de tomaten iets af.
Eén keer koken, twee keer eten
Een kommetje verse tomatensoep wordt meestal al direct gegeten. Zodra je de pan van het vuur haalt staan je huisgenoten al met een kommetje te wachten tot jij het vol schept. Maak daarom een grote pan vol. De volgende dag kun je diezelfde tomatensoep serveren als een maaltijdsoep door er wat gehaktballetjes aan toe te voegen en er een goed stuk brood met zelfgemaakte kruidenboter of zuivelspread bij te serveren. Je vindt natuurlijk een lekker recept op Lekker Tafelen
Verse tomaten
Tomaten barsten van de vitamine C, zink, calcium en ijzer, en vooral niet te vergeten lycopeen. Lycopeen biedt bescherming tegen kanker. Bij het koken van groente en fruit verliest het meestal een deel van de voedingsstoffen. Dit is niet zo bij de stof lycopeen in tomaat, juist bij gestoofde tomaten komt deze stof meer vrij en wordt makkelijker opgenomen. Door olijfolie toe te voegen wordt de opname nog beter. Dus gestoofde ofwel gekookte tomaten zijn nog gezonder dan rauwe tomaten.
Zoete aardappel recepten; Van basis tot out of the box
Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!
Tomatensoep recepten
In veel eetculturen vind je wel een soep gemaakt van tomaten. De variaties zijn dan ook eindeloos. De fijnste tomatensoep recepten op een rij
Tomatensoep met zoete aardappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 ½ kg tomaten
- 1 zoete aardappel
- 1 prei
- 2 uien
- 2 stengels bleekselderij
- scheutje olijfolie
- takje rozemarijn
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tomatensoep met zoete aardappel:
Was de tomaten en snij ze eenmaal doormidden, verwijder het groene kroontje.
Was de prei en de bleekselderij en snij die grove.
Maak de ui schoon en snij ook die in grove stukken.
Schil de aardappel en snijdt die in grove stukken.
Verwarm de olijfolie in een royale pan en smoor hierin de ui kort.
Voeg de rest van de groenten toe.
Ris de naaldjes van het takje rozemarijnen en voeg ze samen met ongeveer een halve liter water toe.
Kook de soep in 20-30 minuten gaar.
Doe de soep in gedeeltes in de blender en blender die tot een mooie gladde soep.
Doe eventueel nog wat water bij de tomatensoep met zoete aardappel als je die te dik vind en breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel een bouillonblokje.
Tafel lekker !!