• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Maaltijdsoep

Vegetarische bruine bonensoep met Mexicaanse smaken

door Anna Kaptein
in Maaltijdsoep, Soep
0
0
Vegetarische mexicaanse bruine bonensoep recept

Vegetarische bruine bonensoep met Mexicaanse smaken – Een bruine bonensoep wordt klassiek gemaakt met veel vlees. In onderstaand recept maken we een vegetarische bruine bonensoep en we geven deze een lekker pittig Mexicaans tintje mee.

Veel groenten

De vegetarische bruine bonensoep stoppen we, naast de bruine bonen, natuurlijk lekker vol met groenten. Witte kool, knoflook, rode peper, prei, rode paprika en maïs. Voor deze laatste is het het lekkerst al je verse maïskolven kunt gebruiken. Het seizoen voor verse maïs loopt echter maar van augustus t/m september. Een groot deel van het jaar moeten we het dus met maïs uit blik doen.

Creëer zelf de juiste smaak

De Mexicaanse keuken is heel uitgesproken in zijn smaken. Deze vegetarische bruine bonensoep is dan ook heerlijk pittig en vol van smaak. Als basis gebruik je dezelfde kruiden samenstelling gebruikt als voor een chili con carne. Maar in plaats van een kant en klaar zakje te gebruiken kun je het kruiden mengsel ook heel makkelijk zelf samenstellen. Volg gewoon de stappen in het recept.

Deze soep leent zich goed om van te voren te maken. De smaken trekken er dan goed in en de soep wordt alleen maar lekkerder.

Vegetarische bruine bonensoep met Mexicaanse smaken

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bruine bonen
  • 1 rode paprika
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kwart witte kool
  • 1 rode peper
  • 1 verse maiskolf of blikje maiskorrels
  • 30 gram boter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • sap van een halve limoen
  • tortilla chips

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je vegetarische bruine bonensoep:

Laat de bonen 8 uur wellen in ruim water.

Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de preien in dunne ringen en was goed. Rasp de witte kool met de grove rasp of snijd in heel dunne en korte reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in heel kleine reepjes. Snijd de knoflook heel fijn.

Zet een ruime pan met dikke bodem op halfhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten.

Doe de peper, preien en knoflook in de pan en laat een paar minuten al roerend fruiten. Voeg alle kruiden toe en laat nog even kort mee bakken. Voeg de witte kool en de paprika toe en bak ook mee. Doe de tomatenpuree in de pan en roer goed door. Voeg na 1 minuut 1 liter groentebouillon toe. Het lekkerste is als je het vocht van de bruine bonen hiervoor gebruikt. Voeg ook de bruine bonen toe en laat 45 minuten zachtjes koken.

Als je een verse maiskolf gebruikt kook je de maiskolf (zonder bladeren en draden) 15 minuten in ruim water (zonder zout). Snijd vervolgens met een scherp mes de maiskorrels eraf en voeg in de laatste 5 minuten toe. Als je een blikje maiskorrels gebruikt kan je deze ook in de laatste 5 minuten toe voegen.

Voeg als de vegetarische bruine bonensoep klaar is het limoensap naar smaak toe en serveer.

Serveer met tortillachips.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - PeulvruchtenGroente - Peulvruchten - Bruine bonenVegetarisch
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pie met prei recept
Quiche

Pie met prei, champignons en kaas

Pindasoep
Maaltijdsoep

Pindasoep; Maak ‘m zo pittig als je wilt

schorseneren gratin
Bijgerecht

Schorseneren gratin; Winter asperges of Keukenmeidenverdriet

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )
Stamppot

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )

geroosterde kikkererwten
Hapjes

Geroosterde kikkererwten | 5 smaakvariaties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen