Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vegetarische Mexicaanse bruine bonensoep

Bruine bonensoep maar dan vegetarisch en in Mexicaanse stijl. Lekker met maïs. Met deze vegetarische Mexicaanse bruine bonensoep doe je het net even anders.

0 411

Vegetarische Mexicaanse bruine bonensoep – De Mexicaanse keuken is heel uitgesproken in zijn smaken. Deze vegetarische soep is dan ook heerlijk pittig en vol van smaak. Als basis heb ik dezelfde kruiden samenstelling gebruikt als voor een chili con carne. Maar in plaats van een kant en klaar zakje te gebruiken kun je het kruiden mengsel ook heel makkelijk zelf samenstellen. Volg gewoon de stappen in het recept. Het lekkerste is ook als je de mais van verse maiskolven gebruikt. Het mais seizoen loopt echter maar van augustus t/m september, dus een groot gedeelte van het jaar moeten wij het met mais uit blik doen.

Deze soep leent zich goed om van te voren te maken. De smaken trekken er dan goed in en de soep wordt alleen maar lekkerder.


Vegetarische Mexicaanse bruine bonensoep

Vegetarische soep voor 4 personen:

  • 250 gram bruine bonen
  • 1 rode paprika
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kwart witte kool
  • 1 rode peper
  • 1 verse maiskolf of blikje maiskorrels
  • 30 gram boter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • Sap van een halve limoen
  • Tortilla chips

Zo maak je vegetarische Mexicaanse bruine bonensoep:

Laat de bonen 8 uur wellen in ruim water.

Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de preien in dunne ringen en was goed. Rasp de witte kool met de grove rasp of snijd in heel dunne en korte reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in heel kleine reepjes. Snijd de knoflook heel fijn.

Zet een ruime pan met dikke bodem op halfhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten.

Doe de peper, preien en knoflook in de pan en laat een paar minuten al roerend fruiten. Voeg alle kruiden toe en laat nog even kort mee bakken. Voeg de witte kool en de paprika toe en bak ook mee. Doe de tomatenpuree in de pan en roer goed door. Voeg na 1 minuut 1 liter groentebouillon toe. Het lekkerste is als je het vocht van de bruine bonen hiervoor gebruikt. Voeg ook de bruine bonen toe en laat 45 minuten zachtjes koken.

Als je een verse maiskolf gebruikt kook je de maiskolf (zonder bladeren en draden) 15 minuten in ruim water (zonder zout). Snijd vervolgens met een scherp mes de maiskorrels eraf en voeg in de laatste 5 minuten toe. Als je een blikje maiskorrels gebruikt kan je deze ook in de laatste 5 minuten toe voegen.

Voeg als de vegetarische Mexicaanse bruine bonensoep klaar is het limoensap naar smaak toe en serveer.

Serveer met tortillachips.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer