Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse aspergesoep; Haal alle smaak uit die stengels

Verse aspergesoep, dat is genieten. Gooi die blikken en pakjes in de vuilnisbak en haal alles uit een verse asperge. Dan eet je verse aspergesoep!

0 9.026

Verse aspergesoep – Voor deze soep gebruik je alles van de asperges. De schillen, de houtige uiteinden en natuurlijk de asperges zelf. Wie denkt dat alleen de smaak van de geschilde asperges komt, moet echt een keer eerst de basis maken met het ‘afval’ en je proeft het verschil.

Soepasperges

Je hebt de prachtige exemplaren, dikke rechte asperges, allemaal even lang. En je hebt de asperges die verschillend zijn van lengte, de ene wat dikker, de ander wat dunner, sommige hebben al een lichte verkleuring bij de kopjes en sommige zijn wat gekronkeld. Dat zijn de asperges die je gebruikt voor de soep! Soepasperges zeg maar. Goedkoper dan de prachtige exemplaren en wanneer je toch fijnmaakt is niets meer te zien van de kromming of dat ze korter, dikker of dunner waren.


Verse aspergesoep

Soep voor 4 personen:

  • 500 gram soepasperges
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1 dl koksroom
  • zout en versgemalen peper
  • optie: versgeraspte nootmuskaat

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg. Doe de schillen en de aspergekontjes in een pan kippenbouillon en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer een minuut of 25-30 trekken.

Snijd ondertussen de asperges in stukjes. Giet het vocht met de schillen en uiteinden door een zeef en vang het vocht op. Smelt in dezelfde pan het boter, maar laat het niet bruin worden. Doe het vuur laag en doe de bloem bij de gesmolten boter, roer een paar minuten goed door. Doe hier dan beetje bij beetje de warme bouillon bij en blijf goed roeren zodat er geen klontjes blijven. Doe de stukjes asperge erbij en laat nog een minuut of 10-15 rustig doorkoken totdat de asperges gaar zijn (afhankelijk van de dikte van de asperges).

Haal met een schuimspaan een aantal aspergekopjes uit de pan en leg die apart. Deze worden later gebruikt voor garnering. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Voeg daarna de room toe en breng regelmatig roerend de soep aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.

Schep de soep in kommen en verdeel de aspergekopjes over de kommen.

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer