Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse tomatensoep met paprika en basilicum

Deze verse tomatensoep maken we van trostomaten. Smaakvol en echt vers zoals je dat van verse tomatensoep verwacht! Hier wordt iedereen enthousiast van.

0 2.945

Verse tomatensoep – Vers is helaas niet meer zo vanzelfsprekend. De trend is gemak en daar spelen diverse commerciële partijen maar wat graag op in. Wij zijn echter dol op koken met verse ingrediënten. De Hollandse tomaten bijvoorbeeld. Laatst kocht ik een volle kist tomaten ( 5 kilo ) voor € 2,50! Dat waren natuurlijk volrijpe tomaten, maar dat zijn juist de lekkerste! Oké, je moet er een minder mooi plekje van wegsnijden, maar ik gooide niet meer dan een kilo weg. Uiteindelijk had ik dus 4 kilo verse tomaten voor € 2,50. Meestal betaal ik zo’n 3 tot 4 euro per kilo. Van een deel van mijn buit maakte ik deze verse tomatensoep. Echt iedereen aan tafel was vol lof over deze rijk gevulde soep.

Verse tomatensoep

Soep voor 6 personen

  • 2 kilo verse trostomaten
  • 1 flinke rode paprika
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl slagroom
  • mespunt suiker
  • zout, peper
  • enkele takjes basilicum

Zo maak je verse tomatensoep:

Snijd de tomaten kruislings in, leg ze kort in heet water, dan in koud water en ontvel ze. Snijd de tomaten in stukken en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika in stukken en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Fruit de sjalotsnippers enkele minuten in olijfolie en voeg dan de knoflook toe. Roer dooreen en voeg vervolgens de stukken paprika en tomaat toe. Laat onder zo nu en dan omscheppen zo’n minuut of 5 fruiten. Voeg dan 3 dl water toe tegelijk met de suiker en zout en peper naar smaak. Laat ongeveer 35-40 minuten zachtjes koken en voeg eventueel tussentijds wat extra water toe. Hak de basilicum klein.

Pureer de verse tomatensoep met een staafmixer of in een keukenmachine en voeg dan de room en basilicum toe. Breng de verse tomatensoep verder op smaak met zout en peper.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer