Verse tomatensoep – Vers is helaas niet meer zo vanzelfsprekend. De trend is gemak en daar spelen diverse commerciële partijen maar wat graag op in. Voedselboxen en verspakketten zijn niet meer weg te denken uit de economie, maar waarom koop je die producten niet zelf in? Voor een verse tomatensoep bijvoorbeeld is dat niet zo moeilijk, maar je moet er wel een beetje een neus voor hebben.
Waar haal jij de tomaten vandaan?
Het rondje supermarkt doen we allemaal, maar kijk eens verder dan dat. Want de groenteman om de hoek heeft echt wel mooie tomaten voor een klein prijsje. En ook op de markt vind je ze volop. Ga aan het einde van de dag dan krijg je de laatste tomaten voor een schappelijk prijsje.
Verse tomatensoep, echt van jou
Eet jij de tomatensoep van HelloFresh, of die van Albert Heijn, of die van Unox? Dan wordt het tijd voor een beetje meer trots in de keuken. Want jouw tomatensoep is een zelfgemaakte soep van de ingrediënten die jij lekker vindt. Van jouw tomatensoep willen je vrienden weten hoe je die maakt. En voor zo’n pure kom tomatensoep ga je echt wel even lekker zitten.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Tomatensoep recepten
In veel eetculturen vind je wel een soep gemaakt van tomaten. De variaties zijn dan ook eindeloos. De fijnste tomatensoep recepten op een rij
Verse tomatensoep met paprika en basilicum
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kilo verse trostomaten
- 1 flinke rode paprika
- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl slagroom
- mespunt suiker
- zout, peper
- enkele takjes basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je verse tomatensoep:
Snijd de tomaten kruislings in, leg ze kort in heet water, dan in koud water en ontvel ze. Snijd de tomaten in stukken en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika in stukken en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Fruit de sjalotsnippers enkele minuten in olijfolie en voeg dan de knoflook toe. Roer dooreen en voeg vervolgens de stukken paprika en tomaat toe. Laat onder zo nu en dan omscheppen zo’n minuut of 5 fruiten. Voeg dan 3 dl water toe tegelijk met de suiker en zout en peper naar smaak. Laat ongeveer 35-40 minuten zachtjes koken en voeg eventueel tussentijds wat extra water toe. Hak de basilicumblaadjes klein.
Pureer de verse tomatensoep met een staafmixer of in een keukenmachine en voeg dan de room en basilicum toe. Breng de verse tomatensoep verder op smaak met zout en peper.
Tafel lekker !!