• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Waterkerssoep met avocado en chilivlokken

door Marlene Stolte
in Soep
0
0
Waterkerssoep

Waterkerssoep – Dit is een van de groenten die je bijna overal op de wereld uit een slootje zou kunnen plukken. Alleen is het wel handig om je laarzen aan te doen, want het plantje houdt van natte voeten. Liever geen natte voeten? Je kan het plantje ook makkelijk thuis kweken, gewoon in de vensterbank, pluk de blaadjes en ondertussen groeit het plantje gewoon door. Maar de waterkers waarmee ik deze waterkerssoep gemaakt heb komt gewoon van de groentekraam op de markt. Mooi in een plastic zakje met een bodempje water, zodat het optimaal vers blijft. Gebruik het wel zo snel mogelijk anders verkleuren de blaadjes.

Superfoodje

Het is een klein superfoodje, dit plantje, vol met onder andere vitamines en antioxidanten. Omdat het een hoog gehalte aan vitamine C heeft werd het plantje vroeger tijdens zeereizen meegenomen om scheurbuik te voorkomen. Scheurbuik is een gevolg van een (chronisch) tekort aan deze vitamine en door waterkers te eten kon scheurbuik voorkomen worden. Het heeft een lekkere pittige smaak en is makkelijk in gebruik. Maak er een salade van, gebruik het als garnering, in een saus, als pesto of zoals ik heb gedaan maak een waterkerssoep. Kan geen vitaminepil tegenop!

Opties

Om de waterkerssoep wat zoeter te maken heb ik een peer meegekookt. De waterkerssoep krijgt daardoor niet de felgroene kleur die hij normaal gesproken heeft. En natuurlijk is het altijd handig een paar blaadjes waterkers apart houden voor garnering. Heel eerlijk, ik ben het vergeten en heb daarom gekozen voor een garnering met schijfjes avocado, kleine stukjes peer en chilivlokken. De nootachtige smaak van de avocado past mooi bij de waterkers en de chilivlokken geven net die extra “bite”. Maar je kan ook kiezen voor een paar stukjes verse rode peper, een schepje zure room of een beetje citroenrasp.

Waterkerssoep

Soep voor 4 personen:

  • staafmixer/blender
  • 500 gram waterkers, goed afgespoeld, zonder de wortels. Houd een paar blaadjes apart voor garnering
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 bleekselderijstengels, plakjes
  • 1 prei, dun gesneden ringen
  • 1 liter kippenbouillon, warm
  • 1 peer, geschild, zonder klokhuis en in kjleine stukjes
  • 2 aardappels, geschild, in kleine stukjes
  • vers gemalen peper en eventueel zout naar smaak
  • 1 avocado, geschild, in plakjes (garnering, optie)
  • chilivlokken (garnering, optie)
  • olijfolie

Doe in een flinke pan een scheut olijfolie in de pan en laat hierin de ui, bleekselderij en prei in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur zacht worden. Let op dat de groenten niet verkleuren.
Doe de stukjes aardappel en de stukjes peer erbij en laat deze een minuutje meegaren. Doe dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe de waterkers bij de rest van de groenten. Laat ongeveer 20 minuten op laag vuur doorkoken totdat de aardappel en peer gaar zijn.

Haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Proef en voeg dan pas vers gemalen peper en zout toe. Garneer de waterkerssoep met schijfjes avocado, wat chilivlokken en eventueel wat fijngesneden stukjes peer. En natuurlijk met een paar blaadjes waterkers!

Eet lekker!

Tags: soep als voorgerecht
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

komkommersoep
Soep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Koude koolrabi-courgettesoep
Soep

Koude koolrabi-courgettesoep

Kaassoep met graskaas en mosterd
Soep

Kaassoep met graskaas en mosterd

Chinese soep met rundvlees en groenten
Soep

Chinese soep met rundvlees en groenten

verse aspergesoep
Soep

Zondagse soep met asperges

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

aspergesoep sinaasappel
Soep

Aspergesoep met sinaasappel

raapstelensoep
Soep

Raapstelensoep met zeebaars

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen