Watermeloensoep; met komkommer, gember en munt – Deze koude watermeloen soep is een heerlijk verfrissende, calorie-arme, soep, die toch vol van smaak is. Ik maakte hem nog extra op smaak met een dotje Griekse gemberyoghurt. Lekker om mee te nemen naar een picknick, of anderszins buiten op te eten. Laat die zon maar komen! Met deze soep beleef je het ultieme zomer-gevoel.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Watermeloensoep; met komkommer, gember en munt
Voor 4 personen:
- ½ middelgrote watermeloen
- 1 flinke komkommer
- 2 cm. gember
- ½ limoen
- 8 à 10 takjes verse munt + extra
- 100 ml. Griekse yoghurt
- snufje zout en peper
- ½ tl. gemberpoeder
- 1 el. gembersiroop of –nat
Het meeste werk zit hem erin dat je de pitjes uit de watermeloen moet verwijderen. Daarna is het een fluitje van een cent. Snijd de halve watermeloen in plakken van ongeveer 2 cm. zodat je goed bij de pitjes kunt. Verwijder de dikke schil en de pitjes. Dat eerste gaat het beste met een koksmes, het laatste met een mesje met een scherpe punt. Snijd de plakken in stukken en doe ze in een hoge mengbeker, mengkom of blender. Schil de komkommer en snijd ook deze in stukken. Voeg ze toe aan de stukken watermeloen. Snijd de gember in vier plakjes van een halve centimeter en snijd het schilletje er voorzichtig af. Was de munt en trek de blaadjes van de steeltjes. Voeg de gember en de muntblaadjes toe aan de overige ingrediënten. Pers er tenslotte de halve limoen boven uit.
Zet de staafmixer erop, of zet de blender aan en pureer alles tot een soepje. Proef, en breng nog even op smaak met een beetje zout en peper.
Zet de watermeloen soep nu koud weg, liefst een hele dag, maar minstens 4 uur. Echt koud is deze soep namelijk het allerlekkerste.
Meng de yoghurt met het gemberpoeder en de gembersiroop. Bewaar ook koel tot gebruik.
Schenk de watermeloen soep in leuke kommetjes of glaasjes, geef er een lepel gemberyoghurt bij en decoreer met nog een extra blaadje munt.
Vrouwtje was erg tevreden over dit soepje… wat zeg ik… tevreden.. ze prees me de hemel in.
Een bom van vitaminen en antioxidanten!!