Zondagse soep met asperges – Zondagse soep? Jazeker! In een grijs verleden, toen jij nog in de kinderstoel zat, of misschien nog wel eerder werd er op zondag heel vaak soep geserveerd. Een makkelijke soep vaak want mama had op zondag ook vrij. Dit is zo’n makkelijke soep. Met slechts een paar ingrediënten zet je een verse en werkelijk fantastische soep op tafel. Zondagse soep dus, met asperges
Runderbouillon + Asperges
De basis van deze soep is niet meer dan gewoon bouillon en asperges. Nou ja, “gewoon bouillon” is het niet. Je kunt een pan water nemen en daar wat bouillontabletjes in laten vallen. Dat heet ook bouillon. Maar, dan heet het geen zondagse soep met asperges natuurlijk. Voor een zondagse soep gebruik je een echte bouillon. Die werd natuurlijk in de tijd waar we het net over hadden al op zaterdag gemaakt. Als je op zaterdag het diner klaar maakt is er best een plekje op het fornuis waar een pan runderbouillon kan staan trekken toch? Je moet natuurlijk gewoon lekker zelf kiezen, maar we beloven dat als je een beetje liefde in deze soep stopt en de runderbouillon dus zelf maakt heb je een werkelijk fantastische soep. En die mag je Zondagse soep met asperges noemen.
Het recept voor de runderbouillon vind je hier
Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij
Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!
Zondagse soep met asperges
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 liter runderbouillon ( zie recept elders op de website )
- 1 kilo witte asperges
- 2 liter kookvocht van de schillen
- foelie
- bladselderij en/of bleekselderij
- eventueel vermicelli naar wens
Bereidingswijze van dit recept
Zondagse soep met asperges maak je zo:
Maak de runderbouillon volgens het recept elders op de website. Let op, begin op tijd en het liefst de dag voor je de zondagse soep met asperges wilt serveren.
De asperges wassen en schillen. Zet de schillen op met 2 liter water en de foelie en kook het geheel 15 min.
Snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Giet de afgekoelde schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes. Voeg het nat van de schillen aan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe. Voeg de fijngesneden selderij toe. Laat het geheel nog +/- 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de asperges de gewenste gaarheid hebben. Maak de zondagse soep met asperges af met het fijngesneden vlees.
Tafel lekker !!
Heerlijk dank je voor het recept ??
Morgen is ’t zondag Anita ??