Recepten om zelf te maken



Soesjes van aardappel en pastinaak

Soesjes van aardappel en pastinaak

Soesjes van aardappel en pastinaak – Maken jullie wel eens aardappelkroketjes? Nee? Check dan snel het recept hier. Ja? Dan heb je alle reden om verder te lezen.

Pastinaak

Pastinaak is super veelzijdig in gebruik. Hij wordt vaak weggezet als vergeten groente. Voor echte hobbykoks geldt dat misschien al lang niet meer, maar wij zijn er wel van overtuigd dat er nog heel veel mensen zijn die de pastinaak nog moeten ontdekken.

Met de pastinaak maak je chips, soep, ovenschotels, stoofschotels en de groente wordt ook veel verwerkt in aardappelpuree.

Als soesjes

Hoe leuk is het om eens wat anders te proberen. Mogelijk schrikt de naam je een beetje af. Soesjes maken staat nou niet echt bekend als de simpelste bereidingstechniek in de keuken. Toch denk ik dat je het prima kunt proberen. Als de aardappelkroketjes lukken, lukt dit ook!

Deze soesjes gaan niet in de oven maar worden gefrituurd. Ze zijn een ware lekkernij, heel sappig en smeuïg van structuur. Ze passen bij een etentje, of gewoon bij iets waar je anders aardappelkroketten bij geeft. Niemand zal geloven dat het pastinaak-aardappels zijn!

Een gouden raad: Maak er genoeg want ze zijn vlugger op dan gemaakt.

Soesjes van aardappel en pastinaak

Voor de puree:

  • 375 gram aardappels
  • 350 gram pastinaak
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Voor de soezen:

  • 6 eetlepels water
  • een snufje zout
  • 40 gram bakboter
  • 70 gram bloem
  • 2 eieren

Soesjes van aardappel en pastinaak  Schil de aardappels en de pastinaak en verdeel in kleine stukken. Kook ze gaar in gezouten water en giet ze af. Stamp de massa met een pureestamper en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

 

Breng water, bakboter en zout aan de kook. Neem van het vuur en roer er in één keer de bloem door. Zet terug op het vuur en blijf roeren tot het een bol vormt die niet meer aan de bodem kleeft.

Neem de pan weer van het vuur en klop er nu één voor één de eieren door. Gebruik een houten lepel! Roer tot een smeuïge massa ontstaat.

Meng het soezendeeg door de aardappel-pastinaak puree. Proef even van het mengsel en kruid indien nodig nog even bij.

Verhit de frituurpan op 180 graden. Maak met 2 eetlepels quenelle’s (ovalle balletjes) en laat deze goudbruin bakken in de friteuse. Laat dan even uitlekken op keukenpapier en serveer de soesjes van aardappel en pastinaak direct.




Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*