- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Sous vide asperges met gebakken vis en aardappel

Sous vide asperges met gebakken vis en aardappel – ‘Het witte goud’: zo noemen ze asperges hier bij ons in de Vlaanderen ook vaak.  Het zijn echt heerlijke lekkernijen als ze klaargemaakt zijn zoals het hoort! Nu niks is zo simpel als asperges garen wanneer je een sous vide apparaat bezit. Wil je weten wat een sous vide apparaat is en hoe het werkt? Klik hier[1]. Wanneer de asperges gaar zijn, zijn ze nog steeds licht knapperig en ze behouden heel mooi hun vorm.

Het grote voordeel aan koken met een sous vide is, dat je, zodra je eenmaal weet hoeveel graden een product nodig heeft en hoelang, deze erna nog gerust even mag laten liggen in het water, want ze gaan niet overgaren..

Sous vide asperges met gebakken vis en aardappel

Voor 4 personen:

Zet de aardappels op en kook ze in de schil gaar. Schil de asperges en stop ze vervolgens in een vacuümzak met een klontje boter, peper en zout. Vacumeer de asperges en gaar ze in de sous vide garen op 85 °, gedurende ongeveer 35 min.

Zodra de aardappels gaar zijn, pel ze dan en snijd ze in blokjes. Bak de aardappelblokjes in hete olijfolie en beetje boter. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel ondertussen de vis in hapklare stukken en breng ze op smaak met peper en zout. Haal ze erna even door de bloem. Bak ze met een flinke klont boter in de koekenpan, zodat ze een krokant jasje krijgen.

Ondertussen maak je het peterselie-roomsausje. Laat de groentebouillon met een scheutje Pastis inkoken. Voeg de room toe en laat de saus verder inkoken tot gewenste dikte. Hak de peterselie fijn en roer die door de saus.

Smakelijk!

Links in dit artikel
  1. Wil je weten wat een sous vide apparaat is en hoe het werkt? Klik hier: http://lekkertafelen.nl/nieuws/sous-vide-perfectie-slow-food-hoek/