Waarom schrikken vele Hollanders nog steeds van dit soort gerechten. Het is net zo eenvoudig als pannekoeken bakken en dat kunnen we allemaal toch? Met dit eenvoudige gerecht laat je dan ook een stukje lef op tafel zien. Heerlijk bij de borrel, maar ook als voorgerechtje met een slamelange als garnering mag je dit echt op tafel zetten.
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 5 eetlepels olijfolie
- 125 gram garnalen, heel fijn gehakt
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
- 1 eetlepel peterselie, heel fijn gehakt
Klop met de mixer van het zelfrijzend bakmeel met het zout, 2 eetlepels olijfolie en ca. 1/8 liter koud water een glad beslag. Roer de gehakte garnalen met het paprikapoeder, het sjalotje en de peterselie erdoor.
Verdeel 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en schep er telkens 4 bergjes beslag in. Bak de pannenkoekjes tot de bovenkant bijna droog is, keer ze en bak de onderkant bruin. Serveer de pannenkoekjes direct.
Tip: Dit gerechtje kun je ook prima gebruiken om eens lekker anders te gourmetten. Zet gewoon de beslagkom op tafel en laat je gasten zelf de tortilla’s bakken.
Keuken: Spanje