Dit is weer eens een andere versie van het opdienen van een toppasta met dien verstande dat dit een heuse traditionele Italiaanse delicatesse is met een beetje extra (2 pers.).
- 300 gr spaghetti
- 1 zakje à 30 gr funghi porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood)
- 300 ml. water
- 150 ml. witte wijn
- 1 el. Olijfolie
- Zeezout
- Zwarte peper
- 1 kleine ui fijn gesneden
- 75 gr. magere spekreepjes
- 100 ml slagroom
- 2 el. crème fraîche
- ½ bosje verse peterselie (gesnipperd)
- 50 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm het water met de wijn, doe de paddenstoelen in een kom en giet daar het water/wijn over en laat dit 30 minuten weken. Haal ze uit het vocht en knijp de paddenstoelen uit, snijd ze in stukjes. Bewaar de helft van het weekvocht Giet voorzichtig want meestal zit er nog zand in. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de ui glazig in de olie, bak de paddenstoelen even mee. Bak in een andere pan de spekjes uit en voeg ze bij de ui. Giet er her weekvocht bij en laat het inkoken. Voeg als het bijna droog is de slagroom, de crème fraiche en de helft van de Parmezaanse kaas erbij roer goed door elkaar. Verwarm alles goed, maak op smaak met wat zout en royaal peper. Giet de spaghetti af en roer de Funghi porcini er door en dien op met de rest van de kaas en een paar lepels gesnipperde peterselie.