• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Spaghetti met cantharellen en provencaalse kip

door Redactie
in Pastagerechten, Recepten
0
0
Spaghetti met cantharellen en provencaalse kip

Spaghetti met cantharellen en Provençaalse kip – Bezeten van lekker eten noemen ze me. Foodie zijn is leuk, want om je heen oogst je altijd dankbare reacties als je weer eens een verrassend bordje op tafel tovert. Maar waarom ook niet? Het is echt helemaal niet zo moeilijk. Oké, de grote vraag die iedereen altijd bezig houdt is: “Wat eten we vandaag?” Inspiratie is dan ook echt wel één van de grootste sleutelwoorden. De werkelijke truc is dat je verrassend voor de dag komt.

Inspireren en verrassen

“Altijd proeven!” Je hoort het koks wel eens zeggen. Het is echt belangrijk om smaken op elkaar af te stemmen. Die smaken kom je vanzelf tegen als je maar blijft experimenteren. Soms wordt ik daar stiekem ook een beetje mee geholpen. Zo duik ik graag ik even weg in een heerlijk kookboek of kookmagazine om inspiratie op te doen. Je hoeft zeker niet een recept te volgen, maar soms tref ik een aantal leuke ingrediënten om weer eens te kunnen verrassen. Aangevuld met een aantal ingrediënten uit de dagelijkse voorraad, maakte ik onderstaand gerecht. Bijzonder eenvoudig, maar probeer het maar…. je gasten smullen van het resultaat.

Cantharellen

Vaak zijn de champignons een automatische keuze. De meest verkochte paddenstoel en daarom ook breed verkrijgbaar. Ik werd geattendeerd op de verkrijgbaarheid van verse cantharellen. Een puur product, vaak moet je bij het schoonmaken ook echt her en der een takje en blaadje verwijderen. Een verrassend ingrediënt dus en alleen al vanwege het peperige karakter een pracht product in veel gerechten.

Spelt Spaghetti

Persoonlijk kies ik altijd voor verse pasta. Maar vandaag probeerde ik spelt spaghetti. Dat is even anders van kleur en van smaak. De robuuste spaghetti scoorde goed in mijn recept en afgezien van het feit dat velen deze als extra gezond bestempelen, bracht het in mijn gerecht vooral net even dat verrassende effect.

Provencaalse kip

Een pastagerecht wordt te vaak met gewoon een stukje kipfilet gemaakt. Het genoemde verrassingseffect kun je heel goed creëren door dat anders te doen. Waarom niet even een kippetje braden. En zo kwam ik op de Provençaalse kip in braadzak. Je kan deze tegenwoordig al bijna kant-en-klaar kopen en hoewel ik graag alles vers maak, soms is zo’n kippetje dat ik zo in de oven kan schuiven ook best handig. Die hele kip op tafel maakt het gerecht net even bourgondischer. Iedereen komt met vieze vingers en een dikke glimlach van tafel. Daar doe je het toch voor?

Groene salade

De maaltijd is niet af zonder een beetje aandacht voor extra groenten. Eén van de dingen waarop ik bij mijn gasten scoor. Vandaag maak ik een verrassende groene salade met blauwe kaas, appel en een frambozenvinaigrette.

Verrassend koken

Geïnspireerd geraakt door de inhoud van mijn boodschappenmandje? Ik ben ervan overtuigd je ook te inspireren met het bijbehorende gerechtje dat die avond bij mij op tafel kwam. Een absoluut feestelijke maaltijd waar ook de kinderen vol op aanvielen. Soms zou ik het willen laten proeven, dat gaat helaas niet. Toch wil ik je echt uitdagen om dit in eigen keuken ook eens te maken.

Spaghetti met cantharellen en Provençaalse kip

  • 1 Provençaalse kip in braadzak
  • 300 gram cantharellen
  • 1 middelgrote ui
  • 75 gram gerookt spek (liefst aan een stukje, snij er vervolgens zelf blokjes van)
  • 300 gram spelt spaghetti
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 ml. groentebouillon
  • 250 ml. slagroom
  • verse peterselie
ingrediënten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de kip met braadzak in z’n geheel in de oven. Let op, deze heeft 70 minuten nodig om te garen.

Ga zitten, pak een lekker glaasje wijn. Je hebt 50 minuten pauze. De geur van de kip zorgt vanzelf dat je op tijd weer in de keuken staat.

Vul een pan royaal met water en breng dit al aan de kook.

Borstel ondertussen de cantharellen schoon met een paddenstoelenborsteltje, of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier (niet onder de kraan wassen, ze absorberen dan het water en verliezen smaak). Snijd het spek in blokjes, schil en snipper de ui, en hak wat peterselie fijn.

Haal de kip uit de oven. Giet het overtollige braadvocht in een royale koekenpan. Hou de kip warm onder folie. Bak de spekblokjes uit in het braadvocht van de kip. Voeg dan de gesnipperde ui toe en bak nog even mee. Op het laatst de cantharellen toevoegen. Heel kort even meebakken. Bestrooi nu royaal met 1 eetlepel bloem. Schenk de slagroom en de groentebouillon erbij en warm nog even goed door.

Doe de speltpasta in het kokende water. Laat in 4 minuten garen. Giet de pasta af, spoel af met lauw water en serveer met de cantharellensaus. Geef de gebraden kip en de groene salade er apart bij.

Eet smakelijk

We zijn nieuwsgierig!

We zijn reuze nieuwsgierig of jullie je pasta ook met net even andere ingrediënten maken. Gebruiken jullie ook wel eens cantharellen of spelt spaghetti? Ook als je dit recept namaakt, laat het ons weten want we zijn echt benieuwd wat jij ervan vond!

ahontdek1

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelenspaghetti
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen
Risotto

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Turkse bietensalade
Salade

Turkse bietensalade (vegetarisch)

Wrap met gegrilde groenten
Hoofdgerecht

Wrap met gegrilde groenten, tomatenpesto en mozzarella

Gegratineerde aardappels met kwark
Bijgerecht

Gegratineerde aardappels met kwark

spaghetti frittata
Pastagerechten

Spaghetti frittata

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen