• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Sparerib party met 3 verrukkelijke marinades

door Redactie
in Recepten, Vleesgerechten
0
5

Als iets lekker Bourgondisch is dan zijn het wel spareribs. Of je ze nou in de oven of op de barbecue bereidt, het is altijd een succes. Lekker met de handjes kluiven. Een schaaltje water op tafel om de handen te wassen en een keur aan bijgerechtjes als aardappelsalades, rauwkosten en sauzen maken dit prachtige stuk vlees tot een ware belevenis.Koop bij je slager een paar prachtige spareribs. Je kunt gerust een kilo per persoon rekenen. Neem ze ongemarineerd zodat je ze in meerdere smaken op tafel kunt zetten. Hieronder geven we je een aantal marinade tips.

Stop vervolgens de spareribs met de marinade in een diepvrieszak. Leg deze zak in een schaal en laat de smaken rustig een nachtje intrekken. Draai de zak halverwege zodat de marinade zich goed over het vlees verdeeld. Let op, zet het vlees ‘s nachts uiteraard wel in de koelkast. Laat het voor bereiding weer op kamertemperatuur komen.

De volgende dag:

Als je de spareribs in de oven maakt verwarm je de oven voor op 180 graden. Je doet de spareribs over in een braadslede en dekt deze losjes af met aluminiumfolie. Plaats de braadslede dan in de voorverwarmde oven en laat de smaken een uurtje lekker intrekken. Verhoog dan de oventemperatuur tot 200 graden, haal het aluminiumfolie van de braadsleden en plaats de braadslede terug in de oven. Nog 15 a 20 minuutjes en je kunt aan tafel. Dit is echt een topper. De marinade geeft bij een oventemperatuur van 180 graden optimaal zijn smaak af en het garen doen we erna in 15 minuutjes. Je hele huis ruikt erna en je weet dan ook zeker dat iedereen trek heeft als je dit prachtige vlees serveert.

Maak je de spareribs op de barbecue? Een druipbakje is dan van levensbelang en de absolute voorkeur gaat uit naar een barbecue met een deksel / afsluitbare kap. Het druipbakje wordt onder het rooster tussen de kolen geplaatst, gevuld met wat water. Dit bakje is uiteraard bedoeld voor het opvangen van de vleessappen. Je kunt de kooltjes er gewoon omheen plaatsen. De kap of deksel van de barbecue zorgt ervoor dat je barbecue een ovenfunctie krijgt. Het vlees wordt mooi en gelijkmatig gaar zonder een al te groot risico op verbranden.

Drie superlekkere marinades voor je spareribs.

CHINESE MARINADE
2,5 cm geraspte gemberwortel
4 tenen knoflook
4 el ketjap manis
3 el vloeibare honing
2 el rijstazijn
1 el droge sherry
1 tl vijfkruidenpoeder
HONING MARINADE
1 kop vloeibare honing
1 kop witte wijn
1/2 kop ketjap manis
1/2 kop zonnebloemolie
3 teentjes knoflook
2 theelepels mosterd
peper
zout
HETE MARINADE
2 el zonnebloemolie
2 el rode wijnazijn
4 el gezeefde tomaten
1 el citroensap
2 el sambal
1 el worcestershire
2 teentjes knoflook
2 tl basterdsuiker
peper en zout

THE BEST RIBS IN TOWN


SERVEER ERBIJ:

Aardappelsalade met abrikozen en komijnekaas

Komkommersalade in dille – roomsaus

Citroensaus met lente-uitjes / Ananassaus / Kruidensaus

Gesmoorde venkel met geitenkaas

Tags: DilleMosterdsambalVlees - Barbecue vlees receptenzonnebloemolie
DeelPin92Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Varkens rib roast, stoer vlees op tafel
Vleesgerechten

Varkens rib roast, stoer vlees op tafel

Bierblik kip van de barbecue Header
Vleesgerechten

Bierblik kip van de barbecue; met barbecue stappenplan

Broodje gegrilde kip met zelfgemaakte slasaus 2
Vleesgerechten

Broodje gegrilde kip met zelfgemaakte slasaus

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk slowcooking op de barbecue

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Reacties 5

  1. Lekker Tafelen says:
    8 jaar geleden

    Zelfs de slagers hebben onze sparerib marinades ontdekt!

    Beantwoorden
    • Marian Lemsom says:
      8 jaar geleden

      Ilovemyspareribs 🙂

      Beantwoorden
  2. henk says:
    8 jaar geleden

    ik doe de spareribs altijd koken in water tot ze gaar zijn
    dan marineren en dan op de bbq
    hoef je niet zo lang te wachten

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Tijmen) says:
      8 jaar geleden

      Slim Henk, wij doen ze in de oven garen onder aluminiumfolie. De helft van de ovenbereiding en de rest op de barbecue. Helemaal lekker!

      Beantwoorden
      • RJ says:
        6 jaar geleden

        Stomen kan ook heel goed.

        Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen