- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Speculaasroom in een glaasje

Speculaasroom in een glaasje – Gezond? Nee dat is het niet. Snel? Ja, dat is het zeker. Dan hebben we toch twee van de belangrijkste eyecatchers binnengesleept zou je denken. Dat is waar het vaak omdraait in tijden waarin we met z’n tweeën werken en geen tijd meer hebben om voor ons eigen lichaam te zorgen. Laten dat nou net niet de eyecatchers zijn waar ik naar op zoek was. Hoewel dit dessert supersimpel is, het vooral lekker en werelds gezellig. Mijn kinderen hebben niet alleen genoten van het dessert, maar wat als papa een zak met kruidnootjes tevoorschijn haalt in de keuken, en wat als er nog allerlei lekkers in de mengkom van de keukenmachine achterblijft. Vechten en genieten was het in dit geval.


Creatief met sinterklaas

Het sinterklaasfeest wordt nu toch aan alle kanten vernieuwd. Laten we die vernieuwing dan ook maar eens op tafel zetten. Je kunt echt de gekste dingen bedenken met speculaasjes. Terwijl ik dit schrijf zit het volgende superleuke idee al in mijn hoofd. Die moeten jullie nog even tegoed houden. Wat ik vooral leuk vind is om met mijn simpele creativiteit jullie creativiteit te kietelen. Probeer eens wat anders, doe mee, verander en pas aan naar eigen smaak. Kortom, maak het lekker en gezellig!

Speculaasroom

Voor dit super easy dessert[1] heb je nodig:

De instructies? We hoeven ze vast al niet meer te geven, het is echt zo simpel!

Verkruimel de speculaasjes of kruidnootjes. (Je kind vind het geweldig om ze met de deegroller stuk te slaan) Sla de slagroom lobbig met de suiker en kaneel. Klop de kruimels snel door de room, schep in glaasjes en serveer direct. Ik gebruikte een spuitzak met een gekarteld mondje en ook dat was een feestje voor de kinderen.

Garneer eventueel met chocoladekruidnoten en wat partjes mandarijn.

Tip: Nog meer leuke sinterklaas ideeën nodig? Kijk eens hier[5].

Links in dit recept:
  1. dessert: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/nagerecht/
  2. speculaasjes: https://lekkertafelen.nl/special/speculaas/
  3. kruidnootjes: https://lekkertafelen.nl/recepten/bakken/de-pepernoot-vs-de-kruidnoot-inclusief-recepturen/
  4. slagroom: https://lekkertafelen.nl/kookschool/room-een-vet-verhaal/
  5. Kijk eens hier: https://lekkertafelen.nl/special/sinterklaas-recepten/