Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Speculaasschuim van eiwitten – No waste

We gooien liever niets weg bij Lekker Tafelen. Met eiwitten die je in de Sinterklaas-periode over houdt, kun je deze heerlijke speculaasschuim(pjes) maken.

Speculaasschuim van eiwitten – No waste

Eiwitten over in de Sinterklaastijd? Niet weggooien! Ikzelf had ze over omdat ik een crème brulée van marsepein had gemaakt. Ook heel erg lekker – maar dat terzijde. Overweeg de eiwitten te benutten om er een heerlijke speculaasschuim van te maken (of schuimpjes natuurlijk). Het is niet moeilijk en heel lekker. Ik maakte een grote schuim in een vorm van een koeken-mannetje, maar je kun natuurlijk elk vormpje bedenken dat je wilt.

Nodig per eiwit:

  • 1 eiwit
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 tl. speculaaskruiden

Zo maak je speculaasschuim

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Klop het eiwit stijf, totdat er pieken in blijven staan. Lepel er voorzichtig de poedersuiker en de speculaaskruiden door, anders dan zakt het eiwit weer in.

Spuit met een garneerspuit schuimpjes, of doe het mengsel in één of meerdere vormpjes. Laat ongeveer 4 uur in de oven staan en vervolgens nog een uurtje terwijl je de oven uit hebt gezet. Haal de randjes voorzichtig los met een aardappelschilmesje, als je vormpjes hebt gebruikt.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More