Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Speculaastaart met peer. Een sinterklaascadeautje uit je eigen keuken

Voor een heerlijke Sinterklaas avond hebben we voor jullie het recept van deze fantastische peren speculaas taart. De peren maken misschien je schuldgevoel een klein beetje minder. Wat ons betreft kun je van deze speculaastaart heerlijk snoepen in de week van sinterklaas en mochten je vrienden of je uren het ook bij jou komen vieren, dan ben je er bij deze van verzekerd dat dit volgend jaar weer zo is.

Natuurlijk is deze taar took leuk om mee te nemen als je op visite gaat. Een heerlijk sinterklaascadeau uit je eigen keuken.

Speculaastaart met peer

 

Dit heb je nodig voor de bodem:

  •  200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 10 gram speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram boter

 

Dit heb je nodig voor het beslag:

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 10 gram vanille suiker
  • 6 gram bakpoeder
  • snufje zout

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 800 gram handperen (Doyenne du comice of Conference)
  • 50 gram amandelschaafsel

 

Verwarm je oven voor op 160 graden.

Maak eerst het deeg voor de bodem door de boter en de suiker goed te mengen. Zeef de rest van de ingrediënten boven je botermengsel en werk dit er doorheen tot zich een stevig deeg vormt. Maak hier een enigszins plat stuk van en leg dit in de koelkast.

Vet een vorm van ongeveer 24 cm in en leg een op maat geknipt stuk bakpapier op de bodem.

Weeg alles af voor je beslag.

Kneed je deeg voor de bodem kort door en rol dit uit tot een plak waarmee je de bakvorm bekleed.

Klopt de boter met de suiker, zout en vanillesuiker luchtig, zeef er de bloem en bakpoeder boven en klop er doorheen, dan 1 voor een de eieren, en klop dit tot een zeer luchtig beslag. Verdeel het beslag netjes over je deegbodem.

Schil de peren, verdeel ze in kwarten en haal het klokhuis eruit. Leg ze in een cirkel in het beslag, met de dikke kant naar buiten. Strooi er de amandelschaafsel overheen en bak dit ongeveer 45 minuten.

Tips: Maak je bodemdeeg een dag van tevoren dan rolt t makkelijker uit. Het uitrollen doe je handig tussen 2 lagen plastic of bakpapier.

Variatie: Vervang de peren door appels en neem walnoten in plaats van amandelschaafsel.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant
  1. Caressa zegt

    Hoi Connie, ik ben van plan om morgen deze taart te gaan maken. Ziet er heerlijk uit! Even een vraagje, op de foto lijkt het alsof er ook nog beslag over de peren heen is gegoten en daaroverheen het amandelschaafsel. Klopt dat? Of is de bovenkant van de taart de peren? Alvast bedankt!

    1. connie zegt

      Hoi Caressa. Je legt de peren op het beslag maar deze zakken tijdens het bakken naar onderen.

      1. Caressa zegt

        Ah vandaar, top! Bedankt voor je snelle reactie!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.