Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sperziebonen als bijgerecht; Maak het net even spannender

Serveer je sperziebonen als bijgerecht? Maak het eens net even spannender en de bordjes gaan sneller leeg. Je kunt ze ook gewoon groene patatjes noemen

Sperziebonen als bijgerecht; Maak het net even spannender – Sperziebonen we eten ze allemaal geregeld. Meestal gekookt en afgewerkt met een beetje boter en wat nootmuskaat. Lekker en makkelijk maar ook een beetje saai. Om een beetje afwisseling in het menu te krijgen maakte ik de eens sperziebonen net een beetje anders klaar dan dat we gewent zijn. Niks geks, niks nieuws maar wel super lekker. Je gezinsleden zullen blij verrast zijn.

Sperziebonen als bijgerechtSperziebonen met champignons en spek

  • 500 gram sperziebonen
  • 200 gram champignons
  • 100 gram gerookt ontbijtspek
  • 1 kleine ui
  • Boter om in te bakken
  • Peper, zout, nootmuskaat

Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook ze in een beetje water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Snij de ui fijn. Snij de champignons in plakjes en het spek in reepjes. Bak de spekblokjes licht krokant in een klein beetje boter. Voeg er de ui en de champignons aan toe en bak deze mee tot alles gaar en mooi van kleur is. Voeg de gekookte boontjes toe en warm deze even mee. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.

Sperziebonen als bijgerecht

Sperziebonen met satésaus

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Mespunt sambal
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook ze in een beetje water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Meng in een pannetje pindakaas, ketjap en een beetje water. Begin met 2 eetlepels en voeg meer toe indien nodig, roer dit tot een gladde saus. Verwarm de saus en breng op smaak met sambal.  Doe de warme boontjes in een schaal, giet er de saus over en bestrooi met gebakken uitjes.

Tafel lekker!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X