Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sperziebonensalade met venkel

0 896

Bijgerecht / salade voor 4 personen

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • ½ eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel honing of wat suiker

Sperziebonen schoonmaken en in water met wat zout beetgaar koken in ± 10 minuten. Van venkel de buitenste “rokken” verwijderen. Van onderen een plak afsnijden en de bovenste stelen afsnijden. Het venkelgroen nog even bewaren. Snij de venkel in hele kleine blokjes. Pel en pers het teentje knoflook. Roer een dressing van de knoflook, peper, zout, olie, azijn. mayonaise, mosterd en honing of suiker
Roer de blokjes venkel en de nog warme sperziebonen door de dressing. Hak het venkelgroen fijn en roer dit ook door de salade.
Laat de salade geruime tijd goed intrekken op een koele plaats.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer