Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Spicy smoothie met aardbei en basilicum

Moeilijk, dat bedenken van een smoothie? Nah, kijk in je koelkast of fruitschaal, bedenk waar jij trek in hebt, doe dat in de blender, druk op die knop en werkelijk binnen 5 minuten heb jij je ontbijt op tafel staan! Gezond, licht, maar vooral lekker.

0 540

Spicy smoothie met aardbei en basilicum – Geniet jij ook zo van die eerste zonnestralen, voor het eerst weer genieten op een terrasje, sjaal af, zonnebril op, mensen kijken. Lente! Tulpen op tafel, viooltjes in de potten, kleurige kleding, de barbecue staat ineens weer vooraan in de schuur en een explosie van heerlijk veel groente en fruit. Geen zware stamppot, maar salades. Geen warme chocolademelk met slagroom maar smoothies. Heerlijk, ik kom met tassen vol fruit van de markt thuis, genoeg om een weeshuis te voeden.

En het gaat allemaal op! Want dit is de tijd van de smoothies. Hoe kan je makkelijk je dag beginnen? Met een smoothie! Hoe makkelijk is het om zo bij de dip rond een uur of vier niet naar een soep of een reep te grijpen? Met een smoothie! Hoe zorg je ervoor genoeg fruit binnen te krijgen? Met een smoothie! Geen excuus meer nu, er is meer dan voldoende om uit te kiezen!

Wat ‘moet’ er in een smoothie?

Moeilijk, dat bedenken van een smoothie? Nah, kijk in je koelkast of fruitschaal, bedenk waar jij trek in hebt, doe dat in de blender, druk op die knop en werkelijk binnen 5 minuten heb jij je ontbijt op tafel staan! Gezond, licht, maar vooral lekker. Varieer, experimenteer, kijk eens verder dan de kiwi en de banaan. Want wat kan je nou eigenlijk verliezen? Is het te dik dan doe je er nog wat vocht bij, is het niet zoet genoeg, een beetje honing doet wonderen, gewoon een kwestie van proberen. Vaak zijn de raarste combinaties de lekkerste.

Mijn aardbeien-basilicum-rode peper smoothie ruikt naar de lente, heeft ook al een vleugje zomer en geeft een klein beetje hitte (tja, echt warm is het nog niet helaas). Aardbeien zijn het ultieme begin van zonnige tijden en als je basilicum alleen maar ruikt denk je al een zonnige stranden en zwoele avonden.

Doe vooral niet te moeilijk

Ik wil niet zeggen dat ik liever lui dan moe ben, maar als ik niet echt hoef te snijden, dan doe ik dat dus ook niet. Ik laat de kroontjes, de groene blaadjes van de aardbeien er dus gewoon lekker aan. Ik gebruik niet alleen de blaadjes van de basilicum maar neem de hele takjes. Gemak dient de mens en waarom zou ik het mijzelf moeilijk maken, zeker ‘s morgens. Gebruik je liever sojamelk dan gewone melk, zeker doen. En is een pepertje echt iets teveel van het goede, haal de zaadlijst eruit of gewoon weglaten, ik ben niet zo moeilijk en dat moet jij ook vooral niet zijn. Pas aan naar jouw smaak, ga zitten, geniet even van dit moment……en het zonnetje!


Spicy smoothie met aardbei en basilicum

Hoe maak je deze spicy lente-kom-maar-op-met-de-zon smoothie?

  • 6 flinke aardbeien
  • 6 takjes basilicum
  • half rood pepertje
  • 1 flinke mok melk

Was alles goed, doe in de blender, druk op de knop tot alles fijn is, klaar. Kan er een mooi verhaal van maken, maar meer dan dit is het gewoon niet. Kijk in je fruitmand en de groentelade, combineer. Ga dan met je ogen dicht even in de zon zitten en geniet!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer