Spiesjes van biefstuk – spiesjes van biefstuk en groenten met een pittige kruiden dipsaus, heerlijk als voorgerecht of tapa.
Een origineel voorgerecht van rundvlees
Aan welk voorgerecht denk je als ze je vragen naar een voorgerecht met rundvlees? De meeste zullen waarschijnlijk aan carpaccio denken. Superlekker natuurlijk, maar die carpaccio hebben we nu al zo vaak gehad. Maak eens een voorgerecht wat niet zo voor de hand ligt, maak eens iets anders met rundvlees. Je kunt bijvoorbeeld ook heerlijke spiesjes van biefstuk maken en die met een pittige dipsaus en brood serveren.
Spiesjes van biefstuk om je gasten te verrassen
Als het over spiesjes gaat, denk je al snel aan de barbecue, maar waarom zou je een klein vleesspiesje niet als voorgerecht serveren? Let dus wel op de grootte van de spiesjes. Geef niet meer dan 80 gram vlees per persoon als voorgerecht, dus maximaal 40 gram vlees per spiesje.
Maar hoe leuk en hoe verrassend is het om spiesjes van biefstuk als voorgerecht geserveerd te krijgen? En, om het ook voor jou leuker te maken, het is echt allemaal niet zoveel werk. Snijd een biefstuk in blokjes, rijg ze met groenten aan een prikker, bak ze even in de koekenpan en je hebt een fantastisch voorgerecht om straks te serveren. Iedereen zal hiervan smullen, en bij een restaurant tref je ze niet op de kaart. Je bent dus nog origineel ook. Je hoeft natuurlijk niet aan je gasten te vertellen dat het zo makkelijk was. Jij hebt gewoon uren staan marineren, je hebt staan zweten bij de barbecue en je hebt ze net op tijd op tafel kunnen toveren 😉
Natuurlijk met een heerlijke licht pittige kruiden dipsaus
Een stukje vlees wordt extra lekker met een dipsaus, zeker als er ook nog eens brood bij geserveerd wordt. Iedereen is gek op brood en dips, dus je weet zeker dat alles opgaat. Je gaat dan natuurlijk niet een kant-en-klaar flesje saus leeg staan schudden. Dan is je eerdere verhaal natuurlijk niet geloofwaardig meer. Nee, je maakt een verse dipsaus waar je gasten echt blij van worden. Met lekker verse kruiden, knoflook en sriracha. De spiesjes van biefstuk kunnen wel een beetje pit aan. Jij ook?
Spiesjes van rundvlees
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram biefstuk
- 8 kleine champignons
- een stuk rode paprika
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel kwark
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel gehakte verse kruiden (bieslook, peterselie)
- 1/2 eetlepel limoensap
- 1 theelepel Sriracha saus
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spiesjes van biefstuk:
Snijd de biefstuk in 32 kleine blokjes en snijd 24 stukjes paprika. Snijd de ui in kwarten en dan doormidden en haal de schil eraf. Meng de olijfolie met de helft van het teentje geperste knoflook en zout en peper.
Rijg de blokjes biefstuk en de groenten aan 8 spiesjes. In de volgorde paprika, ui, biefstuk, champignon, biefstuk en herhaal dit. Eindig met paprika. Prik de groenten met een draaiende beweging aan de spiesjes, dan breken ze minder snel. Bestrijk de spiesjes van biefstuk met de knoflookolie en zet opzij.
Meng de mayonaise met de kwark, de rest van de knoflook, limoensap, de Sriracha saus en de gehakte verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout naar wens.
Bak de spiesjes van biefstuk in een hete pan kort op hoog vuur tot ze lichtbruin zijn, maar nog rosé van binnen. Serveer de biefstukspiesjes op een bord of plank met een paar blaadjes sla en een portie saus. Geef er lekker vers brood bij om te dippen.
Tafel lekker !!
Lekkere recepten