Spinazie Rucola salade, aangevuld met verse Hollandse Cherrytomaatjes, uiteraard nog uit de kas, en op smaak gemaakt met een dressing van vers geperste sinaasappel, bloemenhoning en suiker. Hoe simpel ook, de jonge rucola, de verse bladspinazie en de Hollandse tomaatjes maken het een prachtig gerechtje. Zomaar om als bijgerechtje of vers voorafje te serveren!
Zo simpel is deze Spinazie Rucola salade
Meng een flinke hand spinazie met een even flinke hand rucola. Halveer 200 gram cherrytomaatjes en verdeel ze over de sla. Halveer twee perssinaasappelen en knijp ze uit boven een kommetje. Doe er een flinke eetlepel bloemenhoning bij en vul aan met extra virgine olijfolie tot een mooie dressing ontstaat. Proeven en over de de salade schenken.

Dressing
Een verse dressing maak je zo eenvoudig zelf! Vergeet die flessen, tubes, zakjes etc. Maak in een handomdraai helemaal je eigen dressing. Voordeel? Je kunt de dressing aanpassen aan je eigen smaak. Je weet wat er in zit. Eenmaal de smaak te pakken gaat er een wereld voor je open!
Lees: Vijf husigemaakte dressings voor uw sla.
Toch gemak? Kies dan voor één van de grandioze vinaigrettes van Bommels Conserven!
Voorjaar
Hoewel we allemaal enorm aan het voorjaar toe zijn is het goed om niet te vergeten dat het seizoen van de diverse groenten pas echt aanbreekt als deze van de volle grond geoogst kan worden. Dan zijn de groenten op z’n lekkerst en worden ze vanwege de grote aanvoer ook op z’n voordeligst aangeboden.
Diepvries?
Het lijkt wel een hype om diepvriesgroenten te gaan promoten als vers. Natuurlijk wordt daarbij de snelheid van verwerking genoemd. Verse groenten haal je echter of uit je moestuin of bij de groenteman. Het plezier van werken met echt verse groenten is voor iedereen, hobbykok of niet, even groot als het genot van ontdekken van de eerste sneeuwklokjes. Vers is kleurrijk, smaakvoller en geeft bijzonder veel kookplezier. Bovendien kun je bij het gebruik van een vers product ook beter combineren. Van diepvries spinazie kun je tenslotte niet zo’n mooie verse salade maken.
Koop vandaag dus een kilo extra. Maak vandaag de spinaziesalade en zet morgen de aardappel-spinazie gratin op tafel. Wat is vers eten toch Lekker Tafelen!