• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Spinazie Rucola salade met sinaasappel honing dressing

door Redactie
in Recepten, Salade
0
0
Spinazie Rucola salade met sinaasappel honing dressing

Spinazie Rucola salade, aangevuld met verse Hollandse Cherrytomaatjes, uiteraard nog uit de kas, en op smaak gemaakt met een dressing van vers geperste sinaasappel, bloemenhoning en suiker. Hoe simpel ook, de jonge rucola, de verse bladspinazie en de Hollandse tomaatjes maken het een prachtig gerechtje. Zomaar om als bijgerechtje of vers voorafje te serveren!

Zo simpel is deze Spinazie Rucola salade

Meng een flinke hand spinazie met een even flinke hand rucola. Halveer 200 gram cherrytomaatjes en verdeel ze over de sla. Halveer twee perssinaasappelen en knijp ze uit boven een kommetje. Doe er een flinke eetlepel bloemenhoning bij en vul aan met extra virgine olijfolie tot een mooie dressing ontstaat. Proeven en over de de salade schenken.

Spinazie rucola salade
Eenvoudig maar #echtvers recept

Dressing

Een verse dressing maak je zo eenvoudig zelf! Vergeet die flessen, tubes, zakjes etc. Maak in een handomdraai helemaal je eigen dressing. Voordeel? Je kunt de dressing aanpassen aan je eigen smaak. Je weet wat er in zit. Eenmaal de smaak te pakken gaat er een wereld voor je open!

Lees: Vijf husigemaakte dressings voor uw sla.

Toch gemak? Kies dan voor één van de grandioze vinaigrettes van Bommels Conserven!

Voorjaar

Hoewel we allemaal enorm aan het voorjaar toe zijn is het goed om niet te vergeten dat het seizoen van de diverse groenten pas echt aanbreekt als deze van de volle grond geoogst kan worden. Dan zijn de groenten op z’n lekkerst en worden ze vanwege de grote aanvoer ook op z’n voordeligst aangeboden.

Diepvries?

Het lijkt wel een hype om diepvriesgroenten te gaan promoten als vers. Natuurlijk wordt daarbij de snelheid van verwerking genoemd. Verse groenten haal je echter of uit je moestuin of bij de groenteman. Het plezier van werken met echt verse groenten is voor iedereen, hobbykok of niet, even groot als het genot van ontdekken van de eerste sneeuwklokjes. Vers is kleurrijk, smaakvoller en geeft bijzonder veel kookplezier. Bovendien kun je bij het gebruik van een vers product ook beter combineren. Van diepvries spinazie kun je tenslotte niet zo’n mooie verse salade maken.

Koop vandaag dus een kilo extra. Maak vandaag de spinaziesalade en zet morgen de aardappel-spinazie gratin op tafel. Wat is vers eten toch Lekker Tafelen!

DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

aspergeteler
Kookschool

De aspergeteler vertelt (Drenthe en Noordoostpolder)

Peren chocolade crumble
Nagerecht

Peren chocolade crumble – Zet het seizoen op tafel

Asperges met Hollandaisesaus
Recepten

Asperges met Hollandaisesaus

Asperge crèmesoep
Recepten

Asperge crèmesoep met een twist

Asperges met serranoham
Hoofdgerecht

Asperges met serranoham, kriel en zalm-wijnsaus

Witte asperges met zalm
Recepten

Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

Asperges met spinaziesaus, roerei en rauwe ham
Hoofdgerecht

Asperges met spinaziesaus, roerei en rauwe ham

zalm in parmaham
Recepten

Zalm in parmaham met spinazie en trostomaatjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen