Meer voorjaar in een gerecht lukt bijna niet. Bij deze salade zie je bijna het zonnetje op je bord liggen.
- 100 gram verse spinazie
- 2 bosjes of een zak a 100 gram rucola
- 100 gram peultjes
- 200 gram verse zalm
- zout en peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 rode ui
- 3 ansjovisfilets
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 1 limoen
Peultjes, Spinazie en Rucola schoonmaken. Een pannetje water aan de kook brengen met een klein beetje zout en de peultjes hierin blancheren (4 minuten). Daarna de peultjes onder koud stromend water afspoelen. Verdeel de spinazie, de rucola en de peulen over vier bordjes of slakommetjes.
Verhit de grillpan. Kwast de zalm in met goede olijfolie en maal er wat verse peper over. Leg de zalm in de grillpan en grill 3 minuten per kant.
Pel en snipper de rode ui. Meng met de ansjovis, de olijfolie en de mosterd. Verwarm deze dressing kort. Pers het limoentje erboven uit en breng op smaak met peper en zout.
Pluk de gegrilde zalm boven de saladekommetjes en schenk de dressing erover.