Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Spinazie stamppot met een Italiaans tintje

0

Spinazie stamppot met een Italiaans tintje – Een Hollandse stamppot in vakantiestemming. Door een paar extra toevoegingen wordt een saaie stamppot een waar feestje op je bord.

Verse spinazie, mozzarella en tomaatjes

Vaak wordt spinazie stamppot gemaakt van aardappel puree en daar wordt dan ontdooide diepvries spinazie door geroerd. Dat gaan we vandaag toch even anders doen. Nu is er niks mis met diepvries spinazie maar voor deze stamppot moet je toch echt wel verse spinazie nemen. In plaats van uitgebakken spekjes door mijn stamppot nam ik  stukjes mozzarella die zo heerlijk draderig wegsmelten door de warmte van de stamppot. En ja ik geef het toe ik vind warme kerstomaatjes heerlijk en gebruik deze dan ook vaker om een stamppot of pasta een frisse kick te geven.

Spinazie stamppot met een Italiaans tintje

 

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 kg bloemige aardappels
  • 450 gram verse spinazie
  • 300 gram kerstomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • melk
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden [optioneel]
  • zout en peper
spinazie stamppot met een Italiaans tintje (2)

Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Kook ze met een beetje zout gaar.

Verwarm een beetje olijfolie in een wok en roerbak daar even de spinazie in. Voeg er de gesnipperde of uitgeperste knoflook aan toe. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.

Snij de mozzarella in grove stukken. Haal de blaadjes van de basilicum en snij er reepjes van.  Verwarm nog een beetje olijfolie en bak daarin kort de kerstomaatjes.

Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp deze met een stamper fijn.

Leg de spinazie op een snijplank en snij er even grof doorheen. Voeg deze nu bij de aardappels en warm even goed door. Voeg eventueel een beetje melk toe om er een smeuïge stamppot van te maken.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel Italiaanse kruiden. Roer er vlak voor het opdienen de warme tomaatjes, de basilicum en de mozzarella doorheen.

Tafel lekker!

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.