Spinaziestamppot met een Italiaans tintje – Een Hollandse stamppot in vakantiestemming! Door een paar extra toevoegingen wordt een gewone stamppot een echt feestje op je bord. Geef spinaziestamppot eens een Italiaans tintje. Zo zet je een zonnig en verrassend gerecht op tafel. Maar ga wel eerst even langs de groenteboer of naar de markt. Want je gebuikt toch wel verse spinazie, hè? Want verse spinazie is echt zoveel lekkerder!
Verse spinazie, mozzarella en tomaatjes, spinaziestamppot met een Italiaans tintje!
Vaak wordt spinaziestamppot gemaakt van aardappelpuree en daar wordt dan ontdooide diepvriesspinazie door geroerd. Dat ga je vandaag toch even anders doen, denk je ook niet? Er is niets mis met diepvriesspinazie, maar voor een gerecht als dit moet je toch echt wel verse spinazie gebruiken. Je geeft door het gebruik van verse spinazie, die niet helemaal tot pulp gehakt wordt, ook veel meer structuur aan een gerecht. Een stamppot wordt al snel gepimpt met uitgebakken spekjes. In deze stamppot vervang je die door stukjes mozzarella. De mozzarella zorgt voor een heerlijk draderig effect, door het smelten in de warme stamppot. Met wat kerstomaatjes geef je een lekker frisse kick aan de spinaziestamppot met een Italiaans tintje!
Spinaziestamppot
Spinaziestamppot is altijd lekker en steeds weer anders. Of je hem maakt met vlees, vis, kaas of gebakken uien, hij valt altijd in de smaak.
Spinaziestamppot
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo bloemige aardappels
- 450 gram verse spinazie
- 300 gram kerstomaatjes
- 2 bollen mozzarella
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes basilicum
- melk
- olijfolie
- Italiaanse kruiden (optioneel)
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo kun je de spinaziestamppot zelf maken:
Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze met een beetje zout gaar.
Verwarm een beetje olijfolie in een wok en roerbak daar de spinazie in. Voeg er de gesnipperde of uitgeperste knoflook aan toe. Doe de spinazie in een vergiet en laat hem goed uitlekken.
Snijd de mozzarella in grove stukken.
Haal de blaadjes van het basilicum en snijd er reepjes van.
Verwarm nog een beetje olijfolie en bak daarin de kerstomaatjes even kort aan.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze met een stamper fijn.
Leg de spinazie op een snijplank en snijd er even grof doorheen. Voeg de groente nu bij de aardappels en warm even goed door. Voeg eventueel een beetje melk toe om er een smeuïge stamppot van te maken.
Breng de spinaziestamppot op smaak met peper, zout en eventueel wat Italiaanse kruiden.
Roer er vlak voor het opdienen de warme tomaatjes, het basilicum en de mozzarella doorheen.
Tafel lekker !!
Spinazie stamppot.
I.v.b. Met de lock down heb ik het recept aangepast met wat er in huis was en voor 1 persoon.
4 Aardappelen ongeveer 240 gr geschild.
300 gr spinazie
12 curry tomaatjes.
2 plakken leerdammer kaas.
1 teentje knoflook vrij groot.
Wat blaadjes basilicum
Beetje melk.
Peper zout en Italiaanse kruiden.
Bereiding gevolgen recept.
Alleen puree gemaakt met wat melk.
Daarna alles gemengd volgens recept.
Heerlijk. En helemaal opgegaan.
Dat is pas koken, een recept maken en aanpassen met wat je hebt.
Fijn dat het zo lekker was.