- 1 sjalotje
- 600 gram spinazie
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 125 ml room
- 5 dl halfvolle melk
- 1 groentebouillon tablet
- peper, zout, nootmuskaat
- 3 gedroogde tomaten op olie (goed uitgelekt)
- 75 gram geraspte Hollandse geitenkaas
Pel en snipper het sjalotje. Was de spinazieblaadjes en laat deze uitlekken. Verhit de boter en bak hierin het sjalotje glazig. Bestrooi het sjalotje met bloem en laat dit zachtjes ± 2 minuten fruiten. Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de spinazie onder omscheppen op een laag vuur in ± 5 minuten slinken. Schenk al roerend de melk erbij met de bouillontablet. Breng alles aan de kook. Voeg de room toe en pureer de soep met een staafmixer. Snij de gedroogde tomaten in hele kleine stukjes. Roer de stukjes gedroogde tomaten en de helft van de geitenkaas door de soep. Serveer de rest van de geraspte geitenkaas bij de soep. Lekker met een stukje stokbrood.