Spinaziesoufflé met geitenkaas – Een soufflé voor de lunch is een prima idee. Met deze spinazie variant krijg je ook nog eens een extra portie groente binnen. Hou je niet van geitenkaas dan kun je deze makkelijk vervangen door roomkaas.
Een verwenmoment
Soms wil je wat extra’s doen voor de lunch. Je hebt gasten of je wil je gezin eens in de watten leggen. Met deze soufflé is verwennen ook nog eens goed voor je want er zitten lekker veel gezonde voedingsstoffen in. Wanneer je de portie verdubbeld zou je er zelfs een volwaardige maaltijd van kunnen maken. Serveer er sla met bijvoorbeeld gedroogde tomaatjes bij, lekker veel stokbrood en verse geitenkaas om te besmeren. Zo heb je eens iets totaal anders op tafel staan en het is ook nog eens vrij snel klaar.
Soufflé maken; hier vind je tips en tricks
Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.
Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Spinaziesoufflé met geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 eieren
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 120 gram zachte geitenkaas
- 125 gram melk
- 250 gram spinazie
- zout / peper / nootmuskaat
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een spinaziesoufflé:
Was de spinazie en zet deze op met aanhangend water. Laat de spinazie slinken en doe deze zodra ze geslonken is in een vergiet om uit te lekken en af te koelen. Smeer 4 vormpjes van ongeveer 250 ml inhoud royaal in met boter. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg er de bloem aan toe. Bak dit samen door tot de bloem gaar is. Dit kun je zien, als de boter met de bloem een soort bal vormt en van de bodem loslaat. Dat is het teken dat de bloem gaar is. Voeg er de melk aan toe en roer goed door tot alle klontjes verdwenen zijn, laat even doorkoken. Leg er de kaas bovenop en zet opzij. Knijp de spinazie uit en hak deze grof. Tot zover kun je de soufflés enkele uren vooraf klaarzetten wanneer je dit wenst.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren. Doe de dooiers bij het kaasmengsel en roer dit goed door. Voeg er een half theelepeltje zout, ¼ theelepel peper en ¼ theelepel nootmuskaat aan toe en roer dit er samen met de spinazie doorheen met een spatel. Klop het eiwit luchtig en stevig. Schep 2 lepels van het eiwit door het spinaziemengsel tot alles verdeeld is. Voeg er nu de rest van het eiwit doorheen en spatel voorzichtig door elkaar tot alles mooi gemengd is. Vul de bakjes met het mengsel en zet deze direct in de oven. Bak de soufflés in ongeveer 15-20 minuten gaar en mooi bruin. De bovenkant moet enigszins barsten en wanneer je er voorzichtig op drukt met je vingers moet het terug veren. De baktijd is per oven en per vorm verschillend. Zet 4 bordjes klaar om de hete soufflé op te zetten en te serveren. Serveer de spinaziesoufflé direct want soufflé zakt erg snel in. Lekker met stokbrood besmeert met verse geitenkaas.
Tafel lekker !!