• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, november 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Spinaziesoufflé met geitenkaas

door Connie Derks
in Recepten
0
0
Spinaziesoufflé met geitenkaas

Spinaziesoufflé met geitenkaas – Een soufflé voor de lunch is een prima idee. Met deze spinazie variant krijg je ook nog eens een extra portie groente binnen. Hou je niet van geitenkaas dan kun je deze makkelijk vervangen door roomkaas.

Een verwenmoment

Soms wil je wat extra’s doen voor de lunch. Je hebt gasten of je wil je gezin eens in de watten leggen. Met deze soufflé is verwennen ook nog eens goed voor je want er zitten lekker veel gezonde voedingsstoffen in. Wanneer je de portie verdubbeld zou je er zelfs een volwaardige maaltijd van kunnen maken. Serveer er sla met bijvoorbeeld gedroogde tomaatjes bij, lekker veel stokbrood en verse geitenkaas om te besmeren. Zo heb je eens iets totaal anders op tafel staan en het is ook nog eens vrij snel klaar.

soufflé maken

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks

Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.

Wilde spinazie

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Spinaziesoufflé met geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eieren
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 125 gram melk
  • 250 gram spinazie
  • zout / peper / nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een spinaziesoufflé:

Was de spinazie en zet deze op met aanhangend water. Laat de spinazie slinken en doe deze zodra ze geslonken is in een vergiet om uit te lekken en af te koelen.  Smeer 4 vormpjes van ongeveer 250 ml inhoud royaal in met boter. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg er de bloem aan toe. Bak dit samen door tot de bloem gaar is. Dit kun je zien, als de boter met de bloem een soort bal vormt en van de bodem loslaat. Dat is het teken dat de bloem gaar is. Voeg er de melk aan toe en roer goed door tot alle klontjes verdwenen zijn, laat even doorkoken. Leg er de kaas bovenop en zet opzij. Knijp de spinazie uit en hak deze grof. Tot zover kun je de soufflés enkele uren vooraf klaarzetten wanneer je dit wenst.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren. Doe de dooiers bij het kaasmengsel en roer dit goed door. Voeg er een half theelepeltje zout, ¼ theelepel peper en ¼ theelepel nootmuskaat aan toe en roer dit er samen met de spinazie doorheen met een spatel. Klop het eiwit luchtig en stevig. Schep 2 lepels van het eiwit door het spinaziemengsel tot alles verdeeld is. Voeg er nu de rest van het eiwit doorheen en spatel voorzichtig door elkaar tot alles mooi gemengd is. Vul de bakjes met het mengsel en zet deze direct in de oven. Bak de soufflés in ongeveer 15-20 minuten gaar en mooi bruin. De bovenkant moet enigszins barsten en wanneer je er voorzichtig op drukt met je vingers moet het terug veren. De baktijd is per oven en per vorm verschillend. Zet 4 bordjes klaar om de hete soufflé op te zetten en te serveren. Serveer de spinaziesoufflé direct want soufflé zakt erg snel in. Lekker met stokbrood besmeert met verse geitenkaas.

Tafel lekker !!

DeelPin112TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Romig dessert met peer en mascarpone
Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma
Vleesgerechten

Kip Korma; uit de Indiase keuken

sint whoopie's
Koekjes

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

Tartaar van zalm en avocado
Recepten

Tartaar van zalm en avocadocrème

Spruitjes met cranberry en geitenkaas
Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Romige aardappelschotel met kip en paprika
Hoofdgerecht

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

Heerlijke krokant gebakken aardappeltjes met een zachte, romige binnenkant, die in je mond smelten, dat zijn fondant aardappelen.

Check het recept of lees de info
Worstenbrood om te delen

Worstenbrood om te delen

Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Worstenbrood om te delen
  • Connie Derks op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Schelpdier op Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen