Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Spruiten Quiche met walnoten

4 3.191

Heb jij al wel eens gedacht aan een quiche met spruiten? Het is origineel, pure smaken van de herfst en vooral een leuk alternatief in je weekmenu. Serveer een flinke punt van de quiche met een heerlijk stuk vlees, of ja, waarom niet, een stoofschotel en je hebt een prachtige maaltijd op tafel staan.

spruiten-quiche-walnoten

  • 750 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 150 gram magere spekblokjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraiche
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 ui
  • boter
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe je spruitjes in een pan met water en kook ze 5 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen. Snij grote spruiten door midden. Bedek een ingevette quiche- of taartvorm met bladerdeeg. Bak de ui met de spekblokjes een paar minuten in en klein beetje boter. Laat uitlekken op keukenpaper. Schep de ui, spek en noten door de spruiten. Klop de eieren los met de room of crème fraiche en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en zout.
Leg het spruitenmengsel op het bladerdeeg en schenk daarover het eimengsel. Strooi de rest van de geraspte kaas er over.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
  1. Anna zegt

    Zo dat was lekker en zeker voor herhaling vatbaar.Dank je wel voor dit heerlijke recept♡♥♡

    1. Lekker Tafelen zegt

      Graag gedaan Anna, leuk als we er iemand blij mee kunnen maken.

  2. Heleen zegt

    Hoe lang moet de spruiten Quiche in de oven?

    1. Redactie zegt

      50 minuten Heleen, geniet er van!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer