Dit spruitjes gerecht heeft iets meer ingrediënten als de meeste recepten op onze website, maar voor het weekend moet je het er toch een keer voor over hebben.
- 125 gram spruitjes
- 125 gram krielaardappelen
- 1 kleine rookworst
- 6 plakjes ontbijtspek (in reepjes)
- ½ kleine aubergine
- ½ kleine courgette
- 1 peer (gestoofd, in reepjes)
- 1 eetlepel olie
- snufje nootmuskaat
- snufje aroma zout
Wel de rookworst in ca. 20 minuten gaar. Blancheer de spruitjes 2 à 3 minuten en de krielaardappelen 8 à 10 minuten in kokend water. Laat de rookworst afkoelen en snijd hem in dunne plakjes. Verhit de olie in de wok of wadjang en bak het spek hier licht in aan. Fruit vervolgens de spruitjes, aubergine en courgette mee. Voeg daarna de aardappeltjes en de worst toe en bak dit goed door. Meng er als laatste de peertjes door en breng het geheel op smaak met zout en nootmuskaat.