Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen – Paksoi is niet de meest gebruikte groenten voor een stamppot. Een struik paksoi wordt veel eerder in de wok of allerlei Aziatische gerechten gebruikt. Toch past deze ook prima in de Hollandse keuken. Deze heerlijke stamppot (toch met een klein Aziatisch tintje) is daar een perfect voorbeeld van. Onze stamppotten zijn vaak voorzien van een stevige rookworst. Niets mis mee wat mij betreft. Wie echter even van wat minder calorieën wil genieten kiest voor iets anders. Daarom in dit gerecht onze eigen Hollandse trots: De Hollandse garnalen. Het is een fantastische combinatie en ook nog eens feestelijk op het bord. Door het gebruik van ketjap krijgt de stamppot een wat Oosters accent en wil je de stamppot van paksoi verder afmaken, serveer er dan wat seroendeng bij.

Stamppot van paksoi

met Hollandse garnalen

  • 2 struiken paksoi in reepjes
  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 150 gram varkensfilet, in blokjes
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • olijfolie
  • ketjap manis
  • seroendeng naar smaak
  • Peper, zout

Kook de aardappelen. Roerbak het varkensfilet met de knoflook en de olijfolie ± 5 minuten in een wok. Voeg de paksoi toe en bak die ± 3 minuten mee.
Roer naar smaak ketjap door het vlees-paksoi mengsel en warm nog even goed door. Voeg de garnalen toe en roer alles even door. Maak de aardappelen fijn en roer ze erdoor. Serveer de stamppot van paksoi met seroendeng.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.