Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

2

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen – Paksoi is niet de meest gebruikte groenten voor een stamppot. Een struik paksoi wordt veel eerder in de wok of allerlei Aziatische gerechten gebruikt. Toch past deze ook prima in de Hollandse keuken. Deze heerlijke stamppot (toch met een klein Aziatisch tintje) is daar een perfect voorbeeld van. Onze stamppotten zijn vaak voorzien van een stevige rookworst. Niets mis mee wat mij betreft. Wie echter even van wat minder calorieën wil genieten kiest voor iets anders. Daarom in dit gerecht onze eigen Hollandse trots: De Hollandse garnalen. Het is een fantastische combinatie en ook nog eens feestelijk op het bord. Door het gebruik van ketjap krijgt de stamppot een wat Oosters accent en wil je dit verder afmaken, serveer er dan wat seroendeng bij.

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

  • 2 struiken paksoi in reepjes
  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 150 gram varkensfilet, in blokjes
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • olijfolie
  • ketjap manis
  • seroendeng naar smaak
  • Peper, zout

Vis online bestellen? Vis Winkel Online levert topkwaliteit vis met een uitstekende service binnen 24 uur bij jou aan huis. Bestel nu en zet morgen dit heerlijk visrecept op tafel.

Kook de aardappelen. Roerbak het varkensfilet met de knoflook en de olijfolie ± 5 minuten in een wok. Voeg de paksoi toe en bak die ± 3 minuten mee.
Roer naar smaak ketjap door het vlees-paksoi mengsel en warm nog even goed door. Voeg de garnalen toe en roer alles even door. Maak de aardappelen fijn en roer ze erdoor. Serveer met seroendeng.

stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in


  1. Geerke zegt

    Graag zou ik recepten kopieren en in mijn eigen receptenboek plakken. Dit lukt echter niet van de site. U publiceert de recepten en ze mogen ook gedeeld worden, dus dan zijn er geen rechten, neem ik aan. Hoe kan ik kopieren?

    1. Lekker Tafelen zegt

      Er zijn wel degelijk rechten Geerke. Bij delen moet bijvoorbeeld altijd de link vermeld worden. Voor uw eigen (offline) receptenboek maakt u gebruik van de printbutton (direct onder de bovenste foto). Laat het gerust weten als er nog vragen over zijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.