Zevenblad is een heel hardnekkig onkruid dat heel welig groeit en bloeit. Vooral in de moestuin irritant, omdat je moet blijven trekken om het weg te krijgen. Maar je kunt de blaadjes als de steeltjes ook gewoon eten! Het bevat veel vitamines en is ook nog eens lekker. Ik maakte er een stamppot van.
Zevenbladstamppot
Voor een stamppot van zevenblad is nodig:
- Zevenblad (gebruik jonge blaadjes van vóór de bloei)
- Aardappelen
- Zout
- Peper
- Boter
De verhouding zevenblad/aardappelen hangt af van persoonlijke smaak. Het ligt doorgaans tussen de 600 gram zevenblad op een kilo aardappelen tot een 1 op 1 verhouding. Kook de aardappelen en stamp ze. Kook het zevenblad gedurende tien minuten en snijd ze in kleine stukjes. Stamp dit door de aardappelen, voeg naar smaak zout en peper en een klontje boter toe. Lekker met spekjes, tomaatjes, of allebei.
Tuinfreaks beweren altijd dat je beter kunt gaan verhuizen wanneer je zevenblad in je tuin hebt. Gelukkig groeien ze niet in mijn paradijsje, maar bij het zien van dit leuke en lekkere recept, ga ik dat toch bijna jammer vinden. Bijna dan he 😉
Groetjes, Xandra