Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stamppot witte kool; Puur en eerlijk koken, ook met een budget

Kool is super gezond en stamppot lekker, voedzaam en goedkoop. Probeer deze stamppot eens voor door de week en gebruik de rest van de kool voor een ander lekker recept!

0 7.671

Stamppot witte kool

Witte kool kennen we goed, al zien we deze mooie ronde kogel steeds minder in de supermarkt in één geheel. En wie kent de stamppot niet. Deze twee gecombineerd maakt een mooie witte kool stamppot. Daarom gaan we in op stamppot en witte kool.

Stamppot kennen we allemaal

Stamppot is in Nederland groot. We kennen het allemaal of we het nu lekker vinden of niet. Onze zuiderburen in België noemen het stoemp en zelfs de Britten hebben hun eigen variant op de stamppot met de naam Bubble and Squeek.

Kool, zijn geld waard

Kool is een groente die zijn geld echt waard is. Want van een redelijke kool kun je al gauw 2 dagen eten met 2 tot 4 personen. En het mooie is dat een kool ook nog eens heel veelzijdig is. Rauw of gekookt. Je kunt er alle kanten mee op. De ene dag maak je er een mooie salade van en de andere dag verwerk je het misschien wel tot deze witte kool stamppot.

Wittekool stamppot 3

Recept voor stamppot witte kool

Nodig:

  • 900 gr. geschilde kruimige aardappelen
  • ¼ witte kool
  • 3 grote appels
  • 2 el. boter
  • 50 ml. melk
  • Zout & peper
  • Snufje nootmuskaat of komijn

Aan de slag:

Maak de aardappelen schoon en schil ze. Zorg dat je 900 gram geschilde aardappelen hebt. Neem de kwart van de witte kool en snij deze in fijne reepjes. Zet de aardappelen en witte kool in ruim water op het vuur en kook beide gaar. Schil de appels en snij deze in grove blokjes. Als je te fijn snijdt dan vindt je ze niet terug in de stamppot. Voeg de appels dan toe aan de kool die op je fornuis staat te koken.

Giet de kool en aardappelen af als ze gaar zijn. Stamp de aardappelen met een stamper fijn en voeg hier de boter en melk aan toe. Roer met een stevige pollepel de witte kool met appel er door heen. Breng het geel op smaak met zout en peper. Als laatste kun je een snuf nootmuskaat of komijn toevoegen. Dit geeft een extra dimensie smaak, maar pas op dat het niet overheerst.

Deze stamppot witte kool smaakt erg lekker met deze koolrolletjes gevuld met gehakt.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer