Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stijgende temperaturen: Klaar voor uitbundig grillen in de tuin

0 688

Heb je het weerbericht gezien? De komende dagen heb je alle kans om lekker te grillen in de tuin. De barbecue mag echt het middelpunt zijn. Of je nu kiest voor vlees, vis of verse groenten, de bbq is Lekker Tafelen in de tuin. Geen mooier moment om even heerlijk te ontspannen met je gezin, maar ook met vrienden of familie. Met een beetje liefde maak je er heel eenvoudig een heerlijke avond van.


Barbecueën; is geen haast klus

Barbecueën wordt nog in teveel gevallen gezien als een soort fastfood. Je gooit wat vlees op een grill, en leunt achterover met een wijntje op tafel. Toch verdiend de term barbecue veel meer! De hedendaagse barbecue is uitermate geschikt voor slowcooking. De afsluitbare modellen lenen zich daar het beste voor. Kies voor kwaliteit, bereid een mooi gerecht op de barbecue en maak van te voren wat bijgerechten en hapjes om ook in de wachttijd je gasten te voorzien van allerlei lekkers.

Sociaal eten

Laat de smartphone of tablet eens in de kast. Nodig je vrienden uit, je familie, of andere dierbaren. De tuin is ‘s zomers de plek om met elkaar te genieten van een compleet diner. Maak een buffet met allerhande lekkers. Salades, huisgemaakte sauzen, knapperige en vers gebakken brood. Bereid ondertussen vlees, vis of groenten op de barbecue. Zorg voor voldoende drank. Dat kan wijn en bier zijn, maar dat kunnen ook prima heerlijke verse cocktails zijn. Wanneer je kiest voor topkwaliteit op je barbecue en op je buffet hoeft je geen alcohol te schenken om het gezellig te maken. Eet, deel en geniet met elkaar. Dat is optimaal Lekker Tafelen.

barbecue-vlees-spoelder

Kwaliteit. Minder is meer

Op diverse barbecue feesten treffen we voordeelvlees. Kiloknallers van supermarkten. Standaardpakket, vlees dat in te kruidige marinades drijft. Is dat je geld waard? Genieten begint al bij de inkoop. Jullie hebben ongetwijfeld al gelezen over onze samenwerking met Slagerij Spoelder. We hebben zelf al geproefd, en neem van ons aan, dat assortiment is echt op en top genieten. Een mooie malse steak via Spoelder zul je niet snel vergeten. Wat je wel vergeet is de standaardbarbecue pakketten. Eenmaal kennis gemaakt met een echte steak, wil je ze nooit meer!

Lekker lang

Lekker Lang Tafelen. Dat is barbecueën toch? Tenminste, wat ons betreft wel. Zorg voor een heerlijk toetjesbuffet. In het barbecue seizoen wordt er volop zomerfruit aangeboden. Ook daarmee kun je de lekkerste gerechten maken op de grill. Schroom echter niet om ook huisgemaakte toetjes, fruitsalades of een kaasplankje aan te bieden. Uitbundig dineren is het motto. Hiervoor hoef je niet teveel te kopen. Natuurlijk mag het niet eindigen in grote hoeveelheden restjes in de vuilnisbak. Kies kwaliteit, koop met mate, maar serveer uitbundig en gastvrij!

Ideeën nodig?

Op Lekker Tafelen vind je vele ideeën om je barbecuefeest echt te laten slagen. Bekijk onze special eens met recepten en tips. Je vindt er alles! Aardappelsalades, Marinades, Sauzen, Desserts en nog veel meer. En hoewel we eerder zeiden dat je de tablet in de kast moest laten….. de lekker tafelen recepten neem je met je tablet handig mee naar de keuken. Daarvoor maken we natuurlijk graag een uitzondering.

Eet smakelijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer