• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Stoer konijn

door Redactie
in Recepten, Vleesgerechten
0
2
stoer konijn

Stoer konijn. Slow cooking is een kwestie van een goed recept, een oven waarvan de thermostaat zijn werk goed doet en vooral veel geduld! Konijn, bereidt volgens onderstaand recept, komt heerlijk mals uit de oven en is losjes gebaseerd op een gerecht dat ik in een ‘gribustentje’ in een onooglijk bergdorpje in de Marche (Italië) heb gegeten. Als bijgerecht werd een simpele salade van Castelluccio linzen geserveerd. Dat gerecht heb ik jammer genoeg nog niet kunnen evenaren!

Stoer konijn

  • 1 tam konijn in delen (is ongeveer 5 konijnendelen)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 225 gram zwarte olijven
  • 3 takjes verse oregano (of wat gedroogde oregano)
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 flinke uien in dikke plakken
  • 100 ml kippenbouillon van een blokje of 100 ml gevogeltefond
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • Zout, zwarte peper
  • Olijfolie

Stoer konijn (4-5 personen)

Mediterraan : Slow cooking

Nodig : Geduld en een oven

Recept van Joke Sinke Verzaal

Oven voorverwarmen op 80 °C (beslist niet hoger!). Konijn bestrooien met zout en peper om en om in pan in olijfolie bruin bakken. De konijnendelen in een gietijzeren stoofpan of ovenschaal leggen. Wijn, bouillon of gevogeltefond, tomaten, olijven, uien, knoflook, laurierblaadjes, oreganoblaadjes mengen en over konijnendelen gieten. Deksel op of aluminiumfolie over de schaal en ongeveer acht uur in de oven (op laagste stand) laten garen. Halverwege evt. konijnendelen draaien. Kan ook rustig een half uurtje langer in de oven…. Vlak voor het eten vocht afgieten, tot de ongeveer de helft inkoken en weer over de konijnendelen gieten. Lekker met linzensalade, gekookte of gebakken aardappelen en gegratineerde courgette.

DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Kalfswangen in rode wijn
Stoofschotel

Kalfswangen in rode wijn

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Gehaktbrood uit de airfryer
Vleesgerechten

Gehaktbrood uit de airfryer; met een lekker oosters tintje

Varkenswangen
Pastagerechten

Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Gestoofde runderwangen met oesterzwammen
Stoofschotel

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen

Reacties 2

  1. Karin says:
    5 jaar geleden

    Ik ben van plan dit te maken maar ga waarschijnlijk 3 recepten combineren. Nu vroeg ik me af of in dit recept het konijn onder de vloeistof staat of niet. Er zijn ook recepten die stellen dat het absoluut onder moet staan en recepten die stellen dat je nooit koude vloeistof bij je konijn moet gieten (dat dat dan sowieso niks wordt). Het wordt dus spannend wat mijn konijn er morgen van vindt… en wat ik graag wil weten als verstokte Marche ganger: welk dorpje was dat?
    Grazie e salute!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Iedereen heeft zo zijn of haar eigen methode Karin. Wanneer je gewoon het recept volgt komt het goed.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen