Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stoer konijn

2 2.249

Stoer konijn. Slow cooking is een kwestie van een goed recept, een oven waarvan de thermostaat zijn werk goed doet en vooral veel geduld! Konijn, bereidt volgens onderstaand recept, komt heerlijk mals uit de oven en is losjes gebaseerd op een gerecht dat ik in een ‘gribustentje’ in een onooglijk bergdorpje in de Marche (Italië) heb gegeten. Als bijgerecht werd een simpele salade van Castelluccio linzen geserveerd. Dat gerecht heb ik jammer genoeg nog niet kunnen evenaren!

Stoer konijn

 • 1 tam konijn in delen (is ongeveer 5 konijnendelen)
 • 200 ml droge witte wijn
 • 225 gram zwarte olijven
 • 3 takjes verse oregano (of wat gedroogde oregano)
 • 3 laurierblaadjes
 • 3 tenen knoflook, in plakjes
 • 2 flinke uien in dikke plakken
 • 100 ml kippenbouillon van een blokje of 100 ml gevogeltefond
 • 1 pakje tomatenblokjes
 • Zout, zwarte peper
 • Olijfolie

Stoer konijn (4-5 personen)

Mediterraan : Slow cooking

Nodig : Geduld en een oven

Recept van Joke Sinke Verzaal

Oven voorverwarmen op 80 °C (beslist niet hoger!). Konijn bestrooien met zout en peper om en om in pan in olijfolie bruin bakken. De konijnendelen in een gietijzeren stoofpan of ovenschaal leggen. Wijn, bouillon of gevogeltefond, tomaten, olijven, uien, knoflook, laurierblaadjes, oreganoblaadjes mengen en over konijnendelen gieten. Deksel op of aluminiumfolie over de schaal en ongeveer acht uur in de oven (op laagste stand) laten garen. Halverwege evt. konijnendelen draaien. Kan ook rustig een half uurtje langer in de oven…. Vlak voor het eten vocht afgieten, tot de ongeveer de helft inkoken en weer over de konijnendelen gieten. Lekker met linzensalade, gekookte of gebakken aardappelen en gegratineerde courgette.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Karin zegt

  Ik ben van plan dit te maken maar ga waarschijnlijk 3 recepten combineren. Nu vroeg ik me af of in dit recept het konijn onder de vloeistof staat of niet. Er zijn ook recepten die stellen dat het absoluut onder moet staan en recepten die stellen dat je nooit koude vloeistof bij je konijn moet gieten (dat dat dan sowieso niks wordt). Het wordt dus spannend wat mijn konijn er morgen van vindt… en wat ik graag wil weten als verstokte Marche ganger: welk dorpje was dat?
  Grazie e salute!

  1. Redactie zegt

   Iedereen heeft zo zijn of haar eigen methode Karin. Wanneer je gewoon het recept volgt komt het goed.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer