Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stoofpeertjes gestoofd in Leffe Rituel 9°

0 975

Stoofpeertjes gestoofd in Leffe Rituel 9°

Zodra de herfst weer aan breekt en ik zie de stoofpeertjes weer bij de Toko liggen ga ik bijna uit mijn dak. Zo lekker vind ik ze. Je kan er zoveel meer mee dan ze op het gas gaar laten stoven met wat specerijen er in. Ik heb ze al op verschillende manieren uit geprobeerd. Natuurlijk met rode wijn en port, ook niet te versmaden. Maar ik ben toch vaak op zoek naar wat anders. Je kan ze eten als bijgerecht maar ook als toetje met ijs. Zo kwam ik en aantal jaar geleden het recept stoofpeertjes in trippelbier tegen. Heerlijk, maar dat heb nu ook wel weer eens gezien. Nu liep ik in de supermarkt en kwam een Kratje bier van Leffe tegen met daarin een aantal verschillende soorten bier. Nu ben ik geen bierdrinker, maar koken met bier doe ik graag. Ik heb het bier dat ik heb gebruikt gekozen omdat het etiket zegt dat het bitter, kruidig en fruitig smaakt. Ik heb het geproefd en dat is ook zo. Ik heb geprobeerd om de ingrediënten die in het recept staan daarop aan te passen. Die iets bittere smaak als je bier gebruikt bij koken op de achtergrond vind ik heerlijk.

En waarom zou ik ze op het gas bereiden, ook daar wilde ik verandering in brengen. Even heb ik gedacht om ze langzaam gaar te laten stoven op het petroleumstel, maar dat is voor mij ook niet nieuw meer. En daarbij vind ik de geur van de petroleum in huis niet prettig. En toen ontstond het idee om ze in de oven te laten stoven. Daar is ook nog niet zoveel over te vinden als je gaat googlen. En mijn visie is: als je nooit iets probeer weet je het ook niet. Dus aan de slag dan maar. Ik heb gekozen om de peertjes 1½ uur op 200°C gaar te laten stoven en dat ging prima. Het bier was zeker tot de helft ingekookt en een beetje stroperig geworden. De ingrediënten die ik heb gebruikt pasten goed bij het bier. Het is een heerlijk gerechtje geworden. Zoals ik het in mijn hoofd had, bitter, zoet, kruidig en fruitig.

Ingrediënten

1 kilo stoofpeertjes
1 flesje Rituel 9° van Leffe
stukje verse gember (2cm) geschild
5 kruidnagels
3 à 4 el rietsuiker
15 zwarte peperkorrels licht gekneusd
2 stukjes limoenschil
3 kardemompeulen gekneusd

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peren, laat ze heel en laat het steeltje er aan zitten. Zet ze recht op in een ovenvaste schaal of pan. Giet het flesje bier in de pan en voeg alle andere ingrediënten toe. Doe de deksel op de pan. Zet de pan ± 1½ uur in de voorverwarmde oven en laat ze gaar stoven.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer