Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stoofpeertjes, in karamel-wijnsaus

0 923

Donkere smaken worden weer populair naarmate het kouder en donkerder wordt. Waarom dan niet aan de mooie fruitige smaak van stoofpeertjes een wat donkerder smaak van karamel en wijn toegevoegd? Probeer dit gerecht maar eens.

  • 1 sinaasappel
  • 100 g suiker
  • 1½ dl rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kilo roodkokende stoofpeertjes

Boen de sinaasappel schoon onder koud stromend water. Schil 1/4 deel van de sinaasappel heel dun. Maak van de rest van de schil sliertjes met behulp van een zesteur of schil de rest van de sinaasappel dun en snijd de schil vervolgens in dunne reepjes. Laat de suiker in een pan met dikke bodem op een laag vuur onafgedekt carameliseren. Voeg de wijn, het kaneelstokje de sinaasappelschil en 1 1/2 deciliter water toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Schil de stoofpeertjes maar laat de steeltjes en de kroontjes eraan zitten. Voeg de peertjes toe aan de wijn/caramelsaus en laat ze afgedekt in ca. 1 uur op een laag vuur gaar stoven. Keer ze halverwege nog eens om. Neem de peertjes vervolgens uit het vocht en zet ze in een schaal. Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappelschil uit het vocht en laat het vocht op een hoog vuur met de sinaasappel sliertjes in ca. 3 minuten goed inkoken. Giet de saus over de stoofpeertjes en serveer direct.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer