Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stoofperenshake

0 892

Stoofperenshake

Stoofpeertjes. Een favoriet dessert met feestdagen, omdat je het zo lekker vindt met het koude weer of gewoon omdat het kan. Maar hoe onbegrijpelijk voor sommigen, er zijn mensen die ze echt niet lusten. Het heeft een kenmerkende smaak en je moet er wel echt van houden. Gevolg? Na de feestdagen zijn er stoofpeertjes over.

Mixen en shaken

Je hebt geen zin om ze elke dag als dessert te eten natuurlijk, maar weggooien is ook zo zonde! Wat kun je er mee doen? Een stoofperenshake maken. Gewoon lekker als tussendoortje of als een ontbijtje, want de ingrediënten die je erbij moet voegen heb je eigenlijk bijna altijd wel in huis. In het kader van kliekjeskoken, de stoofperenshake.

Hoe maak je de shake ( 2 glazen)

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 200 gr yoghurt
  • 4 stoofperen
  • stoofperenstroop of zoetstof (optioneel)
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze:

Snijd de stoofperen en verwijder de stokjes. Deze wil je natuurlijk niet in de shake krijgen!

Doe de melk in een maatbeker en voeg hier de stoofperen en kaneel aan toe. Dit ga je met de staafmixer fijnmaken tot een glad mengsel of je als je een blender hebt, dan doe je alles in de blender natuurlijk.

Voeg vervolgens de yoghurt toe en mix het geheel weer.  Dit is het moment om je shake te proeven. Wanneer de shake iets zoeter wilt maken, kun je een zoetstof of wat stoofperenstroop toevoegen. Met de stoofperenstroop krijg je natuurlijk wel een intensere en een meer kruidige shake dan wanneer je alleen een zoetstof toevoegt.

Meng dit vervolgens weer goed en verdeel de shake dan over twee glazen.

De shake is al vrij vullend, maar als je een meer stevige shake wil hebben, zou je er nog voor kunnen kiezen om een banaan toe te voegen. Als je de banaan toevoegt hoef je waarschijnlijk geen suiker of siroop meer toe te voegen, proef eerst even voordat je dit doet.  Ook kun je kiezen voor amandelmelk of notenmelk, voor een andere smaak aan de shake.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer