Recepten om zelf te maken



Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Stoofpot van rundvlees, dat stoven is en blijft toch wel mijn persoonlijke favoriet. Door een lange en langzame garing haal je echt het optimale uit een mooi stuk rundvlees. Vandaag een variant waarbij ik volop gebruik maak van verse groenten, en mijn eigen specerijen samenstelling. Zowel verse als gedroogde kruiden geven deze stoofschotel een heerlijk eigen aroma.

Mijn gasten zijn dol op deze stoofschotel en ik maak altijd graag een beetje meer. Zoals bij de meeste stoofschotels is het ook bij deze: de volgende dag is die echt nog lekkerder!

Schrik niet van de wat lange ingrediëntenlijst. Duur is het namelijk zeker niet en de meeste specerijen heb je vast al in de kast staan en ook de groenten zijn alledaagse groenten.

Stoofpot van rundvlees

  • 800 gram magere runderlappen
  • 3 tomaten
  • 1 onbespoten (biologische) citroen
  • 600 gram krielaardappelen
  • 2 groene paprika’s
  • 1 courgette geel of groen( ik meng ze voor de kleur in je gerecht)
  • 1 grote ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1/2 dl olijfolie
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 dl vetarme vleesbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
  • 1.5 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 plantje koriander
  • Een half bosje peterselie (vers)
  • 8 verse muntblaadjes
  • peper en zout

Stoofpot van rundvlees 1

Let op we hebben het over een stoofschotel. Je hebt ca. 20 minuten nodig om alles klaar te maken en daarna kun je met een wijntje op de bank ploffen, de geuren uit je stoofpan opsnuiven en jezelf afvragen waarom het zo lang duurt voor zo’n verrukkelijke schotel eindelijk op tafel staat.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote stoofpan en bak de fijngesnipperde knoflook en de ui glazig.
Snij het rundvlees in blokjes en doe in de pan. Bak aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Snij ondertussen de citroen in kwarten. Giet de hete runderbouillon bij het vlees. Kruid met het paprikapoeder en de komijn. Meng er de stukken citroen onder en laat ongeveer 1 1/2 uur afgedekt stoven (gaartijd wel controleren, die is afhankelijk van de dikte van je vlees).

Maak ondertussen de kruidenolie: snipper de koriander, de peterselie en de munt fijn en meng met 1/2 dl olijfolie. Zet dit even koel weg.

Snij de tomaten in schijfjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in fijne reepjes. Snij de ongeschilde courgette in gelijke blokjes. Schil de krielaardappelen. Voeg de paprikareepjes, de tomatenschijfjes, de krielaardappelen en de courgetteblokjes toe aan de stoofpot. Laat nog ongeveer een 30 min zachtjes meestoven met het vlees.

Giet er vlak voor het opdienen een beetje van de kruidenolie bij.

Tafel lekker



Koken van het seizoen



Je las: Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

4 comments

Schrijf een reactie
  1. Ada
    Ada 1 april, 2017, 13:43

    ik ben hem nu aan het bereiden voor 8 personen,lijkt mij heel erg lekker.

    Reply this comment
    • arianne
      arianne 2 april, 2017, 13:47

      Hallo Ada,
      Ben enorm benieuwd of de stoofpot jullie heeft gesmaakt..
      Bij ons wordt deze enorm gewaardeerd 🙂

      Reply this comment
  2. Jeanet
    Jeanet 29 december, 2015, 12:02

    Heerlijk recept, ik ga hem zeker maken, maar dan in een slowcooker.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*