Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Taart van groene asperges met gerookte zalm

Wil je variëren met asperges in het toch al zo korte seizoen? Maak dan eens deze Taart van groene asperges met gerookte zalm

Taart van groene asperges met gerookte zalm – Het aspergeseizoen duurt mij altijd veel te kort. Dus in die korte periode is het wel onbeperkt genieten. Variatie in de aspergegerechten is voor mij wel belangrijk en er kan veel meer met asperges dan alleen het klassieke gerecht. Deze aspergetaart is makkelijk en echt zó lekker!

Wat over?

Heb je over dan kan je het restje in de koelkast bewaren voor de volgende dag. Even opwarmen voor de lunch en gewoon nog een keer genieten van die heerlijke asperges. Ik heb gebruik gemaakt van kant-en-klare plakjes deeg voor hartige taart. Wil je liever het deeg zelf maken gebruik dan dit recept.

Taart van groene asperges met gerookte zalm

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 350 gram groene asperges
  • 300 gram gerookte zalm
  • 100 gram roquefort of danish blue
  • 1 courgette in stukjes
  • 1 bosui in ringetjes
  • 3 eieren
  • 225 ml. volle melk
  • 125 ml. creme fraiche
  • zout en peper

Ontdooi het deeg. Verwarm je oven op 180 graden.

Was de asperges, verwijder de harde onderkant en snijd ze in stukken van 3 cm. Zet een pan met water op, breng aan de kook en blancheer hierin de asperges voor 2 minuten. Spel ze af met koud water en dep ze droog met een schone theedoek.

Snijd de zalm in stukjes. Vet een vorm met een diameter van ongeveer 25 cm in en bekleed deze rondom met het deeg. Klop de eieren los met de volle melk en de creme fraiche, doe hier de stukjes courgette en de bosui bij en breng op smaak met zout en peper. Leg de asperges met de zalm in de vorm en verdeel het ei-roommengsel erover. Verkruimel de roquefort of de danish blue en verdeel dit over de vorm.

Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak in ca. 40-45 minuten gaar.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.