Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Taco’s met zalm en mangosalsa

Verras je gasten aan tafel eens met taco’s met zalm en mangosalsa. Dat is eens iets anders dan het standaard gekruid gehakt.

0 1.203

Taco’s met zalm en mangosalsa – Is het niet zo dat we taco’s eigenlijk standaard vullen met (Mexicaans) gekruid gehakt ?? Nou is dit natuurlijk heel lekker maar toch zijn er veel meer variaties mogelijk, neem bijvoorbeeld deze taco gevuld met warm gerookte zalm.

Warm gerookte zalm

Het gebruik van de warm gerookte zalm geeft dit relatief eenvoudige gerecht een zekere allure. Door zalm warm te roken krijgt het een heel delicate warme smaak welke in combinatie met de frisheid van de salsa helemaal tot zijn recht komt. Je zou zalm zelf kunnen roken maar de meeste visboeren verkopen gewoon warm gerookte zalm, vraag er eens naar de volgende keer als je weer bij je visboer bent.

Taco’s met zalm en mangosalsa

  • 8 tacoschelpen
  • 4 warm gerookte zalm filet á 125 gram per stuk
  • 40 gram rucola
  • 1 limoen
  • 1/2 rode peper
  • 2 avocado’s
  • 3 lente-uitjes
  • 1 mango

Zet een kom klaar. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de harde kern en snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in de kom. Halveer de avocado en ontpit deze.

Een avocado ontpitten doe je het makkelijkst door een mes in de pit vast te tikken en een kwartslag te draaien, til het mes omhoog, de pit zal nu aan het mes blijven hangen.

Glij nu met een lepel tussen het vruchtvlees en de schil en schep zo het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees ook in blokjes en doe bij de mango in de kom. Snijd 2 van de lente-uitjes in ringetjes en doe bij de mango. Neem de limoen en rasp de schil boven de salsa en knijp de limoen vervolgens boven de salsa uit. Schep alles even om en je salsa is klaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de tacoschelpen 4 minuten in de oven.
Verdeel de rucola over de tacoschelpen, schep hierover de salsa. Breek de zalmfilets in stukken en verdeel deze over de taco’s. Snijd de peper en de overgebleven lente-ui in kleine ringetjes en strooi deze over de gevulde taco’s.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer