Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tagliatelle met doperwten en hamblokjes

0 862

Een favoriete pastaschotel, tenminste dat zul je ontdekken als je dit eens serveert. Laat de tagliatelle weg en serveer de doperwten als bijgerecht. Dat kan ook. 

  • 500 gram tagliatelle
  • 1 fijngehakte kleine ui
  • 75 gram ham
  • 0,5 theelepel suiker
  • 50 gram boter
  • 200 gram doperwten
  • 100 milliliter bouillon
  • parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe. Laat de ui niet bruin worden. Voeg de bouillon, doperwten, suiker, zout en peper toe. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten koken. Kook de pasta volgens de verpakking met een beetje zout in het water. Voeg de ham toe aan de saus en strooi er een beetje parmezaanse kaas overheen. Laat de saus nog even op het vuur staan zodat hij goed warm wordt. Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal. Doe de saus eroverheen en strooi er nog wat parmezaanse kaas overheen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer