In de zomer vind ik het heerlijk om gamba’s te eten. Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken. Koken, bakken, grillen, stomen. Ze zijn lekker in een salade of als borrelhapje maar ook zalig op de pasta! Vandaag heb ik de gamba’s gecombineerd met reepjes gerookte zalm en een prachtige zelfgemaakte groene courgettesaus.
- verse tagliatelle
- gerookte zalm
- bakje verse gamba’s
- 2 knoflooktenen
- 1 ui
- Zout en peper
- 1 groentebouillonblokje
- 1 dunne courgette
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 250 centiliter slagroom
- olijfolie
- keukenmachine of staafmixer
Zet ruim water op met wat zout en kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Was ondertussen de courgette en snijd hem in kleine blokjes. Bak de courgetteblokjes even snel in wat olijfolie om en om en verkruimel de groentebouillontablet erboven.
Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje. De boter mag niet bruin worden. Voeg in een keer de bloem toe. Roer de bloem door de boter en geef het even de tijd om te garen. Voeg dan de room in kleine hoeveelheden toe tot je een mooi gebonden sausje hebt. Doe de gebakken courgetteblokjes erbij. (Je kunt wat achter houden om later over de pasta te doen). Pureer de saus in de keukenmachine of met de staafmixer.
Pel de knoflooktenen en snijd ze in flinterdunne plakjes. Snipper de ui. Fruit de knoflook met de ui in wat olijfolie in de koekenpan. Doe de gamba’s erbij, bestrooi ze met zout en peper en bak deze tot ze mooi roze zijn. Bak ze niet te lang want dan worden ze taai.
Giet de tagliatelle af en roer er een scheutje olijfolie van een goede kwaliteit door. Schep wat tagliatelle op een bord. Schep wat van die heerlijke groene courgettesaus over de pasta. Verdeel dan de garnalen en de in reepjes gesneden gerookte zalm erover. Serveer er een tomatensalade en een glas droge witte wijn bij.
Eet smakelijk!!!
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Ziet er erg lekker uit, ga ik zeeker meenemen