Tartaar van verse vis, peer en Cheese Crumbles – Als we zoeken naar recepten, zoeken we soms echt te ver. Wij eten graag vis en het moet niet altijd zo ingewikkeld zijn om het je laten te smaken. Vis kan zowel gebakken , gestoomd, gegrild of zelfs rauw worden gegeten. Rauwe vis schrikt sommige mensen af, maar dat is echt onterecht.
Neem nu dit gerechtje. Je kan dit als voorgerechtje serveren of gewoon als lunch. Ik maakte een bijzondere keuze in mijn ingrediënten. Peer en geitenkaas Cheese Crumbles geven de vis zowel frisheid als karakter.
Tartaar van verse vis, peer en Cheese Crumbles
- 150 gram verse roze zalm
- 150 gram verse tonijn
- 4 st jacobs vruchten
- 2 peren Conference
- 50 gram Cheese Crumbles
- 5 eetlepels citroen olijfolie extra vierge
- 5 eetlepels witte crème balsamicoazijn
- Bieslook
- Peper en zout
- 4 sneden brood
Snij de roze zalm, tonijn, en st Jacobsvruchten in heel kleine dobbelsteentjes ( gebruik hiervoor een goed en scherp mes!! ).
Schil de peren en snijd deze in vieren en ontdoe van klokhuis. Snij 6 van de parten ook in zeer kleine blokjes.
Versnipper de bieslook.
Neem daarna de twee andere parten peer en maak gebruik van een dunschiller om er lange, dunne stroken van te maken.
Meng de olijfolie en de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Snij de kleine dobbelsteentje Cheese Crumbles nog eens door en meng door het vismengsel. Schep er vervolgens 4 eetlepels van de dressing over en meng nog eens goed.
De stroken die je van de peer gesneden hebt leg je in de overige saus , zo voorkom je verkleuring en smaakt de peer heerlijk fris
Dresseren
Hier kun je helemaal je eigen toets aan geven. Zelf heb ik dit in een dresseerring gebruikt. Hierdoor maak je in een handomdraai een restaurantachtige bordschikking en dat is toch altijd mooi meegenomen. Op het torentje verdeel je nog enkele blokjes geitenkaas en de stroken peer
Rooster een snede brood en steek met je serveerring dezelfde vorm uit.
Werk verder af met beetje saus en bieslook en blokjes Cheese Crumbles.
Tafel lekker!