• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

TexMex Mangosalsa

door Redactie
in Recepten, Saus
0
3
Habanero peper

TexMex Mangosalsa – Een inkijkje in het kookboek van Jonas Cramby, TexMex.

Taco met CarnitaHet recept voor deze Texmex mangosalsa komt uit het boek TexMex, dat de Zweed  Jonas Cramby schreef. Deze zoetige, fruitige  salsa van mango en habanero peper heb ik, zoals door Jonas Cramby wordt aangeraden,  gecombineerd met de vleesschotel “Carnita”. Carnita betekent: kleine stukjes vlees. De combinatie Carnita- mangosalsa is een absolute aanrader voor mensen die van de TexMex keuken houden. Nooit meer salsa uit flesjes of potjes, kruidenmengsels uit pakjes of zakjes; weg ermee! Zoals Jonas Cramby het maakt, zo hoort Texmex te smaken!

De mangosalsa past overigens ook prima bij vis en schaaldieren. De combinatie met de carnita (in een taco) is maar een voorbeeld om je in een indruk te geven van het kookboek TexMex.  En- heel belangrijk- vegetariërs moeten zich niet tegen laten houden door het noemen van dit vleesgerecht.  Deze mangosalsa is namelijk zó lekker, daar vind je als vegetariër ook een toepassing voor!

Een lesje pepers:

“Wat is een habanero peper?!”, zul je misschien denken. Ik heb dat zelf ooit ook eens moeten uitzoeken. Een habanero peper of chili  is een zeer scherpe peper met een fruitige smaak. In Mexico hebben ze er diverse soorten van, variërend in kleur en pittigheid.  Helaas kunnen wij in Nederland, voor zover ik weet,  geen habanero’s in de winkel kopen.  Ze zijn wel (per kilo!) te bestellen via de website http://www.westlandpeppers.com/. De habanero lijkt wel wat op de Madame Jeanette peper van de zelfde familie: Capsicum Chinense. De Madame Jeanette is ook een zeer hete, fruitige peper, die we gelukkig wel kunnen kopen in toko’s en goed gesorteerde supermarkten. (Lekker in een roti met kip!) Ik gebruikte daarom een (gedeelte) van een gele Madame Jeanette in dit recept.  De mango heb ik deze keer niet in piepkleine blokjes gesneden, zoals je op de foto kunt zien, maar de chili kan je beter wel heel fijn snipperen!  Mensen die al vaker met een Madame Jeanette gewerkt hebben, weten het: Het is oppassen geblazen! Niet in je ogen wrijven als je net zo’n pepertje gesneden hebt. Niet in je oor of neus pulken en mannen die toevallig moeten plassen, zijn ook gewaarschuwd! Nog één ding, voor je aan dit recept begint: De Madame Jeanette wordt nogal eens verward met de adjuma peper. Dit is ook een scherpe (Surinaamse) peper van de zelfde familie, maar deze peper mist het fruitige aroma van de Madame Jeanette en de habanero. Daarom de chilipepers v.l.n.r. Habanero- Madame Jeanette- Adjuma

Habanero peper
Madame Jeanette peper
Mango

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.

Zo maak je een echte TexMex mangosalsa voor 4 personen:
  • 2 mango’s
  • ½ rode ui
  • ½ bosje koriander
  • 1-2 el uitgeperste limoen
  • ½ -1 habanero-chilipeper of gele Mme. Jeanette
  • ½ tl zout

Snijd de ingrediënten fijn en meng alles in een schaal door elkaar. (Snijd de mango desgewenst in nog kleinere blokjes dan ik gedaan heb.)  Serveer de salsa koud.

That’s it- it’s delicioso!

DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

spaanse tortilla
Hoofdgerecht

Spaanse Tortilla met aardappel en ui

Mexicaanse limoensoep
Soep

Mexicaanse limoensoep

gehaktbrood of meatloaf, Texmex style
Recepten

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style

Fruitige guacamole
Saus

Fruitige guacamole; Maak een feest van je borreltafel

Gevulde paprika
Hoofdgerecht

Gevulde paprika met rijst, spitskool en kip.

Kipfajitas met rijst; Binnen een half uur aan tafel
Recepten

Kipfajitas met rijst; Binnen een half uur aan tafel

couscous abrikozen LT1
Salade

Couscous met abrikozen, puntpaprika en feta

tortilla's maken
Recepten

Verse Mexicaanse tortilla’s maken

Reacties 3

  1. combek says:
    10 jaar geleden

    superlekker, net gemaakt. Had uit de toko een ‘surinaamse’ peper mee naar huis. Ik denk dat het een scotch bonnet is, maar ben niet zeker. Alleszins proefde ik goed het citrusachtige. Opletten inderdaad met de peper, want kan vlug TE pikant worden voor veel mensen. Dus echt maar een klein beetje gebruiken en zeker niet de pitjes.

    Beantwoorden
    • Joke-inkoken says:
      10 jaar geleden

      @combek; Fijn om te lezen dat de mangosalsa zo beviel, wij zijn er ook dol op. De pitjes van de peper -zo heb ik me laten vertellen- zijn niet zo goed voor je darmen. De hitte van de peper (Capsaïcine ) zit vooral in de zaadlijsten.Hoewel, en nu wordt het leuk..bij de jalapeño peper schijnt het weer anders te werken.

      Beantwoorden
  2. Pieter Boekestijn says:
    10 jaar geleden

    De echte madame jeanette, zover die bestaat, is al vaak in de winkel vervangen door een ”gewone” gele habanero. In de praktijk zijn er namelijk ontzettend veel soorten capsicum chinense waartoe de madame jeanette, adjoema ook toe behoren. Allemaal met hun eigen smaak en heetheid.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen