• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

TexMex Mangosalsa

door Redactie
in Recepten, Saus
0
3
Habanero peper

TexMex Mangosalsa – Een inkijkje in het kookboek van Jonas Cramby, TexMex.

Taco met CarnitaHet recept voor deze Texmex mangosalsa komt uit het boek TexMex, dat de Zweed  Jonas Cramby schreef. Deze zoetige, fruitige  salsa van mango en habanero peper heb ik, zoals door Jonas Cramby wordt aangeraden,  gecombineerd met de vleesschotel “Carnita”. Carnita betekent: kleine stukjes vlees. De combinatie Carnita- mangosalsa is een absolute aanrader voor mensen die van de TexMex keuken houden. Nooit meer salsa uit flesjes of potjes, kruidenmengsels uit pakjes of zakjes; weg ermee! Zoals Jonas Cramby het maakt, zo hoort Texmex te smaken!

De mangosalsa past overigens ook prima bij vis en schaaldieren. De combinatie met de carnita (in een taco) is maar een voorbeeld om je in een indruk te geven van het kookboek TexMex.  En- heel belangrijk- vegetariërs moeten zich niet tegen laten houden door het noemen van dit vleesgerecht.  Deze mangosalsa is namelijk zó lekker, daar vind je als vegetariër ook een toepassing voor!

Een lesje pepers:

“Wat is een habanero peper?!”, zul je misschien denken. Ik heb dat zelf ooit ook eens moeten uitzoeken. Een habanero peper of chili  is een zeer scherpe peper met een fruitige smaak. In Mexico hebben ze er diverse soorten van, variërend in kleur en pittigheid.  Helaas kunnen wij in Nederland, voor zover ik weet,  geen habanero’s in de winkel kopen.  Ze zijn wel (per kilo!) te bestellen via de website http://www.westlandpeppers.com/. De habanero lijkt wel wat op de Madame Jeanette peper van de zelfde familie: Capsicum Chinense. De Madame Jeanette is ook een zeer hete, fruitige peper, die we gelukkig wel kunnen kopen in toko’s en goed gesorteerde supermarkten. (Lekker in een roti met kip!) Ik gebruikte daarom een (gedeelte) van een gele Madame Jeanette in dit recept.  De mango heb ik deze keer niet in piepkleine blokjes gesneden, zoals je op de foto kunt zien, maar de chili kan je beter wel heel fijn snipperen!  Mensen die al vaker met een Madame Jeanette gewerkt hebben, weten het: Het is oppassen geblazen! Niet in je ogen wrijven als je net zo’n pepertje gesneden hebt. Niet in je oor of neus pulken en mannen die toevallig moeten plassen, zijn ook gewaarschuwd! Nog één ding, voor je aan dit recept begint: De Madame Jeanette wordt nogal eens verward met de adjuma peper. Dit is ook een scherpe (Surinaamse) peper van de zelfde familie, maar deze peper mist het fruitige aroma van de Madame Jeanette en de habanero. Daarom de chilipepers v.l.n.r. Habanero- Madame Jeanette- Adjuma

Habanero peper
Madame Jeanette peper
Mango

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.

Zo maak je een echte TexMex mangosalsa voor 4 personen:
  • 2 mango’s
  • ½ rode ui
  • ½ bosje koriander
  • 1-2 el uitgeperste limoen
  • ½ -1 habanero-chilipeper of gele Mme. Jeanette
  • ½ tl zout

Snijd de ingrediënten fijn en meng alles in een schaal door elkaar. (Snijd de mango desgewenst in nog kleinere blokjes dan ik gedaan heb.)  Serveer de salsa koud.

That’s it- it’s delicioso!

Tags: Kleurrijk kokenMexicaanstortilla
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen
Risotto

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Turkse bietensalade
Salade

Turkse bietensalade (vegetarisch)

Wrap met gegrilde groenten
Hoofdgerecht

Wrap met gegrilde groenten, tomatenpesto en mozzarella

Reacties 3

  1. combek says:
    9 jaar geleden

    superlekker, net gemaakt. Had uit de toko een ‘surinaamse’ peper mee naar huis. Ik denk dat het een scotch bonnet is, maar ben niet zeker. Alleszins proefde ik goed het citrusachtige. Opletten inderdaad met de peper, want kan vlug TE pikant worden voor veel mensen. Dus echt maar een klein beetje gebruiken en zeker niet de pitjes.

    Beantwoorden
    • Joke-inkoken says:
      9 jaar geleden

      @combek; Fijn om te lezen dat de mangosalsa zo beviel, wij zijn er ook dol op. De pitjes van de peper -zo heb ik me laten vertellen- zijn niet zo goed voor je darmen. De hitte van de peper (Capsaïcine ) zit vooral in de zaadlijsten.Hoewel, en nu wordt het leuk..bij de jalapeño peper schijnt het weer anders te werken.

      Beantwoorden
  2. Pieter Boekestijn says:
    10 jaar geleden

    De echte madame jeanette, zover die bestaat, is al vaak in de winkel vervangen door een ”gewone” gele habanero. In de praktijk zijn er namelijk ontzettend veel soorten capsicum chinense waartoe de madame jeanette, adjoema ook toe behoren. Allemaal met hun eigen smaak en heetheid.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen