Met warm weer is een curry altijd lekker. Daarom eten mensen dat graag in die warme sub-tropiche landen. Dit is de Thaise versie van een vis-garnalen curry. Eten uit de Thaise keuken staat voor heet, ik bedoel lekker pittig. Veel mensen houden wel van deze smaken en met warm weer knap je er helemaal van op. Lekker, voedzaam en slank. Dit gerecht eet je met gekookte witte rijst want is een mooie manier om al die lekkere saus op te gebruiken.
- 400 gr Kabeljauw of Wijtingfilet
- 300 gr rauwe grote garnalen
- 2 sjalotten (fijn)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 rode paprika
- 2 lente uitjes
- 100 gr sugarsnaps
- 3 el verse koriander
- 1 groene chilipeper
- 2 stengels citroengras
- 2 el wokolie
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml groentebouillon (warm)
- Zeezout
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl schil van een limoen (fijn)
- 2 el limoensap
- 1 el sojasaus
Pel de sjalotjes en de knoflook, hak fijn en pers de knoflook. Lente ui in ringen snijden, paprika in plakjes snijden, koriander fijn hakken. Groen pepertje in de lengte halveren, beide delen fijn hakken en citroengras halveren. Was de vis, dep droog met keukenpapier en in flinke brokken snijden. Grote garnalen pellen, darm verwijderen, afspoelen en drogen. Wokolie heet laten worden en de wok. Sjalotten, knoflook en paprikareepjes erin, zout erbij en 2 minuten roerbakken. Sugarsnaps erbij en nog 2 minuten op hoog vuur mee wokken. Groente eruit nemen. Kokosmelk en groentebouillon erin en flink laten koken. Breng op smaak met chilipeper, gemberpoeder, citroengras en de limoenschil. Laat dan 7-8 minuten doorpruttelen. Vuur laag, de vis erbij en 2 minuten laten meepruttelen. Rauwe garnalen toevoegen en nog 3 minuten laten pruttelen. Limoensap, sojasaus en nog wat zout over de groente, alles bij elkaar voegen, warm laten worden en verdelen over voorverwarmde borden. Afgarneren met de lente ui en de verse koriander. Eet er gekookte witte rijst bij.