Een heerlijk licht en slank Thais wokgerecht met paksoi. Gezond en lekker kan dus ook heel goed samengaan. Voeg de fijngesneden paksoi en de lente ui pas op het laatste moment toe voor een knapperige “bite”. Vergeet de koriander niet want die zorgt voor de typische Thaise smaak. De cashewnoten zijn optioneel en mensen met een notenallergie kunnen ze gewoon weglaten. Gebruik dan ook geen arachideolie (pinda) maar een andere wokolie.
Ingrediënten voor 5 personen:
- 4 el arachideolie
- 4 el vissaus
- 4 el oestersaus
- 4 el rietsuiker
- 600 gr. kipfilet
- 1 struik paksoi
- 1 groene paprika
- 3 uien
- 1 bosje lente ui
- 1 bosje koriander
- 1 peper (groen of rood)
- 1 bolletje knoflook (of 4 tenen)
- limoengras of kaffir lemon lime leaves
optioneel:
- 200 gr cashewnoten
Groenten/kruiden schoonmaken en snijden. Kipfilet snijden. Olie in de wok, knoflook en peper fruiten. Kipfilet bakken. Ui erbij, daarna de paprika. Dan de ketjap, vissaus, oestersaus en suiker toevoegen. Limoengras of de limoenblaadjes erbij. Als laatste de paksoi en lente ui. Garneer met koriander.
Serveer dit met Thaise Jasmijnrijst of noedels.
Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!