Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Thaise wok met Paksoi

5.862

Een heerlijk licht en slank Thais wokgerecht met paksoi. Gezond en lekker kan dus ook heel goed samengaan. Voeg de fijngesneden paksoi en de lente ui pas op het laatste moment toe voor een knapperige “bite”. Vergeet de koriander niet want die zorgt voor de typische Thaise smaak. De cashewnoten zijn optioneel en mensen met een notenallergie kunnen ze gewoon weglaten. Gebruik dan ook geen arachideolie (pinda) maar een andere wokolie.

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 4 el arachideolie
  • 4 el vissaus
  • 4 el oestersaus
  • 4 el rietsuiker
  • 600 gr. kipfilet
  • 1 struik paksoi
  • 1 groene paprika
  • 3 uien
  • 1 bosje lente ui
  • 1 bosje koriander
  • 1 peper (groen of rood)
  • 1 bolletje knoflook (of 4 tenen)
  • limoengras of kaffir lemon lime leaves

optioneel:

  • 200 gr cashewnoten

Groenten/kruiden schoonmaken en snijden. Kipfilet snijden. Olie in de wok, knoflook en peper fruiten. Kipfilet bakken. Ui erbij, daarna de paprika. Dan de ketjap, vissaus, oestersaus en suiker toevoegen. Limoengras of de limoenblaadjes erbij. Als laatste de paksoi en lente ui. Garneer met koriander.

Serveer dit met Thaise Jasmijnrijst of noedels.

Printen

Reacties zijn gesloten.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More