• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone

door Redactie
in Recepten
0
12

Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone – De wereldberoemde klassieke tiramisu kent vele variaties. Probeer in deze tijd van het jaar eens deze frisse tiramisu van bitterkoekjes met citroen. Je maakt dan een tiramisu die je prima op een warme dag op tafel kunt zetten.

Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone

Vraag je je misschien af wat je moet verstaan onder ‘citroen- of sinaasappellikeur’? Gebruik het liefst Limoncello, een Italiaanse citroenlikeur die je bij elke slijter kunt kopen. Anders kun je ook je toevlucht nemen tot Grand Marnier of Cointreau, eveneens bij de slijter verkrijgbaar.

Gebruik je liever geen alcohol? Gebruik dan vers geperst sinaasappelsap, dat je even door een fijne zeef hebt gedaan, zodat je geen stukjes in het sap krijgt.

Gekonfijte citroen- of sinaasappelschilletjes vind je kant-en-klaar in het schap bij de bakproducten in je spermarkt. Laat ze anders gewoon weg.

Voor 4 – 6 personen:

  • 300 gram bitterkoekjes
  • 250 gram mascarpone
  • 3 citroenen (1 liefst biologisch)
  • 5 eetlepels citroen- of sinaasappellikeur
  • 125 gram poedersuiker
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 50 gram gekonfijte citroen of sinaasappelschilletjes, in stukjes
  • 2 deciliter slagroom, stijfgeklopt
  • poedersuiker, cacao en/of en gekonfijte schilletjes om te garneren

Om je tiramisu van bitterkoekjes te maken, leg je eerste de bitterkoekjes naast elkaar in schaal leggen en sprenkel de likeur erover. Rasp de schil van 1 citroen. Gebruik daarvoor liefst een biologische citroen, die heeft geen waslaagje. Anders de citroen eerst goed onder warm water afboenen. Pers alle citroenen uit.

Verwarm het citroensap met de suiker in een pannetje tot de suiker is opgelost. Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water, knijp even uit en los het op in het warme citroenmengsel.

Laat het mengsel iets afkoelen en roer het samen met de citroenrasp door de mascarpone. Roer nu ook de gekonfijte schilletjes door de mascarpone mengsel en spatel de geklopte slagroom er voorzichtig door heen.

Schep het mengsel op de bitterkoekjes. Strijk de bovenkant glad en laat de tiramisu in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven. Voor serveren royaal met poedersuiker en/of cacao bestrooien. Snijd de tiramisu van bitterkoekjes in stukken. Verdeel ze over de bordjes en garneer de bovenkant met gekonfijte schilletjes.

DeelPin1471Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta
Bijgerecht

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Reacties 12

  1. RUTTEN FREDDY says:
    2 weken geleden

    ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij groot bezoek of bij koffieklets te geven

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 weken geleden

      Zeker Freddy, fijn dat het gesmaakt heeft.

      Beantwoorden
  2. L says:
    4 jaar geleden

    Limocello
    Waneer moet ik dat gebruiken
    Tijdens het recept ?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Zoals het er staat…. Over de bitterkoekjes sprenkelen.

      Beantwoorden
  3. Rik says:
    5 jaar geleden

    Zeer fraai receptje wat niet misstaat in een kerstmenu…
    Voor de mindere zuurpruimen onder ons wat variëren met grappa en/of deze mix denotenshop.nl/healthy-berry-mix.html ???
    Nee…. geen aandelen van…

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Zeker Rik, variëren mag altijd ?

      Beantwoorden
      • Rik says:
        5 jaar geleden

        Ik mis alleen die dikke klodder slagroom er boven op waar dan dat andere alcoholische spul doorheen zit… met kerst mag dat nog wel…
        Nieuwjaar met z’n allen weer braaf naar de sportschool….

        Beantwoorden
        • Lekker Tafelen says:
          5 jaar geleden

          Haha… Deze tiramisu heeft dat niet nodig, maar leef je uit ?

          Beantwoorden
  4. StregaKarin says:
    9 jaar geleden

    Oh ja, de tiramisu komt met Pasen op tafel, met zelf gemaakte limoncella er in en bij.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      Klinkt of we fans hebben! Laat je het resultaat weten?

      Beantwoorden
  5. StregaKarin says:
    9 jaar geleden

    De spinazie/broccoli/kaas quiche was heerlijk. Zweempje voorjaar en ook nog een beetje winters.

    Beantwoorden
  6. Jasper says:
    10 jaar geleden

    Aanrader, mooi fris, mijn tafelgenoten waren enthousiast.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen