• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

door Redactie
in Recepten, Wokken
0
3

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo’n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

tjap tjoy

  • 300 gr kipfilet (in reepjes)
  • 1 rode ui (halve ringen)
  • 1 grote ui (halve ringen)
  • ½ rode peper (zonder zaad)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 wortels (in reepjes)
  • 200 gr peulen
  • 1 prei (in halve ringen)
  • 1 gele paprika (in reepjes)
  • 200 gr champignons (gehalveerd)
  • 125 gr taugé
  • 1 t sereh
  • 1 t laos
  • Mestpuntje ve-tsin
  • 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember
  • 2 el zonnebloemolie of wokolie
  • 1 ½ el oestersaus
  • 1 ½ – 2 el lichte chinese sojasaus
  • 100 ml warme kippenbouillon
  • Beetje maizena (indien nodig)

Was alle groente, maak ze schoon en snij ze zoals staat beschreven. Snijd de kipfilet in reepjes. Bewaar apart van de rest. Doe de groente in een roestvrijstalen vergiet en laat uitlekken. Neem een wok, verwarm deze tot heet, doe daar de olie in. Die olie is zo heet. Wok eerst de kipfilet totdat ze goudbruin zijn, dan eruit halen. Begin dan in delen de groente te wokken, het hardste het eerste want heeft de meeste tijd nodig. Voeg dan de smaakmakers toe, de champignons, blus af met de warme kippenbouillon en wok tenslotte de kipfilet nog even mee. Die groenten moeten namelijk wel wat knapperig blijven want dat is het lekkerste. NB. Die bouillon moet warm zijn daar anders de wok teveel afkoelt. Indien nodig het laatste vocht eventueel wat binden met maizena. Tenslotte nog een opmerking over Ve-Tsin. Ik weet dat veel mensen er panisch voor zijn  of zelfs denken er allergisch voor zijn, maar dit is overdreven. Dit spul is uitsluitend bedoeld om smaken wat naar voren te halen c.q. te versterken, maar veel Chinese restaurants gebruiken er veel te veel van. Een mespuntje kan derhalve echt geen kwaad en schaadt niks of niemand en anders laat je het achterwege.

Nu maar lekker smullen !

Wok er eventueel Chinese noedels/mihoen bij of serveer lekker met witte rijst.

Tags: sojasauszonnebloemolie
DeelPin846Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

noedels met Chinese paddenstoelen
Wokken

Noedels met Chinese paddenstoelen

Japanse sesamdressing
Recepten

Japanse sesamdressing – Lekker bij groenten, vis en vlees

Zalm met een Japanse touch
Voorgerecht

Zalm met een Japanse touch

tijm en rozemarijn
Recepten

Kruidenolie en -azijn van Mari Maris

Umami in Kikkoman sojasaus
Specials

Umami in Kikkoman sojasaus

Reacties 3

  1. A v d P says:
    3 jaar geleden

    Vandaag de tjap tjoy gemaakt , zal ik zeker vaker maken. Goed recept!!!

    Beantwoorden
  2. c. says:
    5 jaar geleden

    Zeker nog nooit ziek geweest van ve-tsin? Dat wens je niemand toe!
    Smaak maken kan ook met verse knoflook. Die heeft van zichzelf smaakversterkeer in zich, waar je niet ziek van wordt. Waarom zou je dan een kunstmatig ongezond goedje gebruiken?

    Beantwoorden
  3. danskkvinde says:
    6 jaar geleden

    Gesmuld! Goed recept en supermakkelijk te bereiden…en ja….veel lekker dan bij de chinees!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen