- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo’n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

Was alle groente, maak ze schoon en snij ze zoals staat beschreven. Snijd de kipfilet in reepjes. Bewaar apart van de rest. Doe de groente in een roestvrijstalen vergiet en laat uitlekken. Neem een wok, verwarm deze tot heet, doe daar de olie in. Die olie is zo heet. Wok eerst de kipfilet totdat ze goudbruin zijn, dan eruit halen. Begin dan in delen de groente te wokken, het hardste het eerste want heeft de meeste tijd nodig. Voeg dan de smaakmakers toe, de champignons, blus af met de warme kippenbouillon en wok tenslotte de kipfilet nog even mee. Die groenten moeten namelijk wel wat knapperig blijven want dat is het lekkerste. NB. Die bouillon moet warm zijn daar anders de wok teveel afkoelt. Indien nodig het laatste vocht eventueel wat binden met maizena. Tenslotte nog een opmerking over Ve-Tsin. Ik weet dat veel mensen er panisch voor zijn  of zelfs denken er allergisch voor zijn, maar dit is overdreven. Dit spul is uitsluitend bedoeld om smaken wat naar voren te halen c.q. te versterken, maar veel Chinese restaurants gebruiken er veel te veel van. Een mespuntje kan derhalve echt geen kwaad en schaadt niks of niemand en anders laat je het achterwege.

Nu maar lekker smullen !

Wok er eventueel Chinese noedels/mihoen bij of serveer lekker met witte rijst.